A reggeli tükör a legjobb. Persze, kielégítő alvás után. Amikor békés és sima a tekintetem. Nem ráncolom a homlokom és még nem is vigyorgok túl lelkesen a napfelkeltére.


Nem hazudok magamnak, mert akkor mások is azt fogják tenni. Talán soha nem is hazudtam. Hiszem, hogy a rossz dolgokat azonnal és teljes mértékben meg kell tenni. Gyorsan essünk át a nehezén! Mint a ragtapasz letépése a sebről. Minél tovább halogatod, annál, minél lassabban csinálod, annál jobban fáj.
Nem vagyok felelőtlen sem. Túl sok nehézséggel éltem együtt, megtanultam, hogy nagyon meg kell fontolni mindent. Ha nem akarok a szükségesnél többet veszíteni. Idővel ez a megfontolás egy rituálé is lett. Ha sokszor átgondolom, a fejemben lejátszom a dolgokat, akkor csökken a hibázás lehetősége.


Ha hibáztatom magamat, mások is hibáztatni fognak. Mondom mindenkinek, csak éppen önmagamra nem tudom alkalmazni. Állandóan visszatérek arra a pontra, mit csináltam rosszul, hogy ezt a büntetést kaptam? Ez levakarhatatlan rólam. Nem tudom miért, hisz képes vagyok okulni és fejlődni. Talán, az anyai létemben ért veszteség okozza, egy gyermek elvesztése feldolgozhatatlan.


Az érzések követése nagyon fontos, mert különben az én érzéseimet fogják figyelmen kívül hagyni. Ebben jó vagyok! Túl jó! Sokkal többször döntök a szívem szerint, mint amit az eszem súg. Hosszú évekig inkább elfojtottam a megérzéseimet, csak a tervek szerint tudjak haladni. Vannak évtizedek, amikor előre látható, hogy évek kellenek az eredményig. Így utólag megriadok azoknak az éveknek a kilátástalan robotolásától! Akkor még nem tudtam, hogy a birtoklás nem boldogít.


Szeretem és becsülöm magam. Szeretnek és becsülnek. Mint a pingpongban. Ide-oda pattog a labda. Adom-kapom, adom-kapom, adom-kapom. Nem értem ebben a kérdésben a hitetlenkedőket! Még szűkebb környezetemben is vannak erről viták néha. Sokan előre várják, hogy szeressék és becsüljék őket, hogy majd utána talán ők is adnak magukból valamit. Ezt nem is értem. Vasvillával megyek a világnak, követelek, és azt várom, hogy szeressenek? Ez aztán tényleg nem így működik! Erről mindig az jut eszembe, hogy még az üzleti életben sem lehet ilyen durván érvényesülni. Ha nincs kockázat, akkor nincs nyereség sem! Sokat be kell fektetni, mire kezd csordogálni vissza a haszon.


Ha élvezed az életet, mások is szívesen lesznek veled. Élvezem, kisebb, nagyobb csúsztatással. A pozitív szemléletem mindig velem volt és van. Ez az életemben a hajtómotor. Jót várok és jók történnek. Néha kicsit megtorpanok, hitem vesztem, de mindig felállok.


Minden új reggel, új örömöket tartogat még nekem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram