Valakitől hallom néha ezt a kérdést. Fura szokása, hogy kérdésre kérdéssel válaszol, de az előbb említett, egy nagyon jó megfogalmazás. Elgondolkoztat. Mint éppen most is. Gondolkozom! Vajon mi hiányzik ahhoz, hogy újra jobb legyen a mozgásom? Kibeszélünk valamit, mondjuk egymásnak a véleményünket, hozzáteszünk a másik mondókájához. Aztán nagyon eltévedünk az érvek és ellenérvek hálójában. Akkor jön a megvilágosító kérdés, ami visszavezet a helyes útra. Mi a cél?
Ez kell most is! Talán azért ez a lassú haladás, mert elfeledkeztem a pontos cél megjelöléséről? Itt az idő! Adjunk egy kis lendületet az életnek!

Legkedveltebb mozgásforma nekem a tánc. Mikor is táncoltam már utoljára? Istenem, nem is emlékszem! Nagy hiba! Biztosan ez a baj, ez a hiány vezetett a sántikáláshoz. Tehát, az lehet a baj, hogy valamiféle hiánybetegségem van! Tánc hiány!
Gyakran megfeledkezünk arról, a testünk egy tökéletes valami, szuper gépezet, egy lüktető szervezet. Jelzi, ha valami nincs rendben, ha valami hiányzik, nem kapja meg azt, amire szüksége van. Annyi minden eltereli a figyelmünket, hogy nem marad idő a legfontosabbra, önmagunkra. A külvilág, a környezetünk, a családunk és barátaink lefoglalnak bennünket. Pedig a legfontosabb feladatunk az, hogy önmagunkat rendben tartsuk!
Kaptuk a tökéletes testünket, hogy gondoskodjunk róla. Kivel töltöd az időd legnagyobb részét? Hát, önmagaddal! Nem? Akkor ne csak használd, hanem ápold is! Annyi minden van, amit meg kell adni az olajozott működéshez! Pihenés és kikapcsolódás a helyes arányban. Egészsége táplálkozás. Tisztálkodás és testápolás. (Itt kicsit muszáj elkanyarodnom: a sütiből kimaradt kókusztejjel a testem ápolom. Csak azért, nehogy tönkre menjen, és ki kelljen dobnom. Kicsi babám nagy puszival köszönte meg az ajándékot, majd közölte velem: Mami, milyen puha bőröd van!) Vissza a cél témához! Testápolás. Elég és megfelelő mozgás!

Mi a cél? Táncolni kell! Kell a lelkemnek, hogy tudjam, képes vagyok még szétrúgni a parkettát! Hallod lábam? Kijelöltem a célt, ideje rástartolni, hogy táncolhassak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram