Titokzatosak a pirkadat előtti órák. Ma bármi lehet, bármi történhet, én is reagálhatok sokféleképpen, és megélhetem a napom, kedvem és tehetségem szerint. Nagyon hosszút aludtam, mozgalmasak a napjaim, erőt kellett gyűjtenem. Érzem a pihenés jótékony hatását, tele vagyok tetterővel. Ma, ami hiányzik, kevés a boldog várakozás, előre készülök a nehézségekre. Ez nem jó, nem így kellene, de ilyen vagyok.

A mai jóskártyám a türelem. Nem tudom, melyik az a tulajdonság bennem, ami kevés, de valahol ezen a területen vannak a gondjaim. Nem tudom megtalálni azt a határt, ahol a türelem és az önmagam tisztelete találkoznak. Vannak az életben helyzetek, amikor a türelmes várakozás, a nemtörődöm eltűrése a történéseknek, a legjobb döntés. Ezzel szemben áll nálam, hogy meddig engedjem a kívülről jövő támadást, bántást, sértést?
 Természetesen, maga a helyzet és a személy is fontos! Igen, tudom. Mégsem tudok minden alkalommal megértő lenni. Kellene, az lenne a helyes, de mégsem állom meg. Lehet ebben valami kommunikációs hiányosságom is, hisz érzem, hogy most nagyon kezd bedurvulni a másik, meg kellene akasztanom azt a minősíthetetlen szóáradatot, hogy ne jussunk kritikus pontra, de nem megy. Aztán jön a földindulás, ami engem elsöpör, és a támadóm arcán a végtelen boldogság, hogy ma is sikerült.
Felelős csak magamért vagyok, vagyis a saját türelmemért. A másik a maga törvényeivel, nem tartozik rám. Szorongás nélkül kellene várnom a napot, mégsem megy. A fejemben ott kopácsol a sok kis harkály a várható lelki támadásokkal. Aminek az esélye a 100 százaléknál is biztosabb. Sosincs másképp.

Másoknak is lehetnek hasonló gondjai, nem én vagyok az egyetlen, ők is túlélik. Nekem is menni fog. Ebben a helyzetben a szeretteimre számíthatok mindenben. Azokra az emberekre, akik megoldani nem tudják helyettem a nehéz feladataim, de velem vannak. Meghallgatnak, biztosítanak az együttérzésükről, támogatnak, szánnak rám időt, együtt vannak velem a megnyugvás idején. Én pedig támaszkodok rájuk! Engedem magam elcsábítani közös programokra, nem sajnálok egy órácskát sem együtt lenni, hagyom magam szeretni.

Legyen ma is szép napotok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram