Megbánás nélkül élni

Tudod, mi a legfontosabb? Te is tudod? Megbánás nélkül élni és határtalanul szeretni. Azt is tudom már, ehhez kell egy nagyon fontos tulajdonság, ami erre képessé tesz. Ítélkezés nélkül létezni!
Ha az egészséged jelez, valami nem jól működik, akkor az orvosi segítség mellett fontos egy alapos tisztogatás a fejedben és a szívedben is.

Most ketten vagyunk a családban, akik nem súlyos, de kellemetlen és kitartó tünetekkel, bajokkal küzdünk. Időnként megosztjuk egymással az előre és hátra lépéseket, eredményeinket, vagy kudarcainkat ezen a területen. Minden ilyen beszélgetés természetesen nyomot hagy bennem. Hiszem, hogy a test a lélekre reagál, oka van mindennek.
Meg kell tisztítani az energiáinkat is, hogy felszabaduljon a test. Átéltem egy nagyobb traumát, nem várok gyors változást, de dolgozom rajta rendületlenül. Sokkal könnyebb más tévedéseit meglátni, mint a magunkét, jobban kell dolgozni a bensőnkön. Időnként meglepő felfedezéseim vannak önmagamról, talán kissé elbizakodottan gondoltam, én már teljesen rendben vagyok.
Egy hosszabb rokoni beszélgetés, találkozás valaki nagyon régen látott személlyel, egy vélemény az olvasómtól, mind sokat segítenek!
Az ítélkezéstől mentes élet nem könnyű! Vajon egy mérgező személlyel kapcsolatban tudom ezt teljesíteni? Megszabadultam teljesen a magamról hozott ítéleteimtől? Sok meditáció és csendes befelé fordulás ad választ erre a kérdésre. Nem hiábavalóság a cselekvés! A szinkronicitás érdekes és új megközelítéseket, felfedezéseket ad.
Megbánás nélkül élni valamiféle elszigeteltséget is jelent. Felszabadító és szabaddá tesz, de nem így nevelődtünk és szocializálódtunk. A bűntudatot nevelték belénk születésünk óta. Azt a hitet, hogy eleve hibásak vagyunk.
̶  …”sokszor és sokat vétkeztem, gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással: én vétkem, én vétkem, én igen nagy vétkem.”
Vállalni a cselekedeteim, nem bánni meg utólag semmit, nagy bátorság. Hiszem, mindig azt tettem, amit akkor kellett. A hibáim és tévedéseim tanítások voltak, és tanultam belőlük. Csiszoltak és formáltak olyanná, mint most vagyok, és bízom benne, még dolgoznak rajtam, hogy a fényem szebb legyen.
Határtalanul szeretni egy velem született adottság. Ilyennek teremtettek. Negatív érzelem, ami gyötör néha, az a düh, de sok más fondorlatos gonoszkodás hiányzik belőlem. Vagy velem van valaki, és úgy jó, ahogyan van, vagy elengedem. Nem kínozom magam feleslegesen. Ha nem vagyunk kompatibilisek, akkor lépek. Lelépek. Lehet ez bármilyen kapcsolat, munka, barátság, üzlet, szerelem, rokonság. Így érzem helyesnek. Senkit sem akarok a magam képére formálni.

Bízom abban, ma reggeli gondolataim neked is segítenek a sikeres haladásban! Legyen szép napotok a határtalan szeretetben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram