Kimerült vagyok. A végletekig kimerültnek érzem magam. Minden pihenés ellenére egész nap fáradtan támolygok. Azon kapom magam, hogy hajlott háttal, magamba roskadva bámulok ki csak a fejemből.
Beteg voltam, tehát ez az utóhatás.

Helyes és vitamindús táplálkozás a megoldás. Jobban figyelek erre most. Sok fehérje, zöldség és gyümölcs. Lehetőleg napi ötszöri táplálék bevitel. Akkor is, ha nem kívánom. Inkább egyszerre kicsit, de ne maradjon ki étkezés. Sok-sok folyadékot fogyasztok. Nem indulok el itthonról a kis palackom nélkül. Kívánom is a vizet. Az immunrendszerem jólléte az emésztőrendszeremtől függ. Sok fermentáltat iktatok a napi étkezésembe. Minden nap csinálok üdítő italt magamnak, és amikor kész a fermentálás, akkor elfogyasztom. Nekem elég az 5-6 nap, utána már túl savanyúnak érzem.


A mozgás most nagyon kíméletes. Nem csinálok erősebb tornákat. Több a gyaloglás és a kerékpározás. Az izületeimben még érzem a betegséget. Hamar kifulladok. Több légző gyakorlattal kezdem a napokat.


Aztán a lelkem táplálása. A nagy kimerültség a lélek táplálék hiányát is jelzi. Mivel tápláljam a lelkem? Nagyon szeretem a gyertyát. Most kellemesen illatosított gyertyákat égetek. Az illatok sokat segítenek. Virágillatokat érdemes ilyenkor választani. Nekem a levendula a megnyugtatóm.


A meditáció nagyon fontos ebben. Hagyni kell, hogy a stressz utat találjon az elmémből kifelé. Jön és kavar is minden alkalommal. Most mintha hiányozna utána a végtelen nyugalom érzése, de ez csupán egy jelzés, hogy van az elmémben még sok szemét, aminek ki kell jönni. Türelem kell. Több a mantra és lassúbb a folyamat. Türelem kell.


A lélek tápláléka a szeretet. Kimerültségben nagyon erősek a rossz, negatív gondolatok. Ezekre odafigyelek. Nem a harag és a méreg fog meggyógyítani. Semmire sem jó, fárasztó érzések. Nincs helyük, el kell őket söpörni az utamból.


Jó lenne több kikapcsolódás és társaság, de a legyengült immunrendszerrel nem helyes tömegbe menni. Marad az itthoni kikapcsolódás. Sok-sok zene és olvasás. Előkerültek a régi kedvenc filmjeim is.
A természet közelsége különösen fontos ilyenkor. Sokat segít akár egy kis üldögélés is egy fa alatt. Ad nekem az erejéből. Nagyon szeretem a nagy és öreg fákat! Vízparton időzni megnyugtató. Mintha kimosná belőlem a rossz érzéseket.


Most elővettem már a humorérzékem is. Ha képes vagyok önmagamon nevetni, vagy a napi gyengeségeimből tréfát varázsolni, az nagyon sokat segít. A jóízű nevetésem már azzal is segít, hogy hallom magam! Csak nem lehetek annyira gyenge, ha ilyen jóízűen tudok kacagni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram