Lábadozom, vagy takarékos vagyok csupán?


Néha egyes dolgaim háttérbe szorulnak. Túl sok a feladat. Sok mindenre kell figyelnem. Vagy néha csak másfelé fókuszálok. De a tarsolyomban mindig vannak apró, aranyos meglepik! Amikkel meglephetem magam.


Alap az egészséges életmód. Ennek része az egészséges táplálkozás. Az immunrendszerem jólléte onnan indul. Meg ugye, a takarékos életmód. Nincs pazarlás és oktalan költekezés. Élelmiszert nem dobok ki, vagyis annyi legyen itthon, mint amennyi kell. El tudjam fogyasztani, ne romoljon meg.


Még mindig fókuszban van a legyengült szervezetem. Közben vannak vállalásaim, feladataim és szenvedélyeim, melyekhez kell az erő. Kellene az erőm. A napi vitaminforrás után kutatva nem akart semmi a fogamra való a kezembe akadni. Tapogattam az almákat, kacérkodtam az eprekkel, végig néztem a narancsokat. Minden féle és fajta volt a polcokon, de egyik sem piszkálta meg a fantáziám.


Valamit vennem kell, muszáj. Mi is legyen? Aztán egy kis zöldségesnél megláttam egy darab dinnyét. Istenem, de csinoska! Milyen szépen mosolyog rám! Olyan kis üde és friss! Az ára viszont még májusi. Nagyon durva. Végül csak megtört az ellenállásom. Megvettem.


Egész úton hazafelé ostoroztam magam ezért a pazarlásért. Van annyi féle gyümölcs. Gazdaságosabb megoldás is létezik. Lám, én mégis pazarolok és bután döntök. Út közben tehát bűnbántam és eldöntöttem, kihozom ebből a maximumot.


Szépen felkockáztam a gyümölcs húsát és egy dobozban a hűtőbe tettem. Két nap alatt fogyott el. Maradt a dinnye héja. Azt tovább hámoztam, ügyesen, nagyon vékonyan! A meghámozott dinnyehéjat aztán 2%-os sóoldatban, felcsíkozva üvegekbe tettem és megindult a fermentálás. Szeretem a fermentált üdítőt, ami most különösen jótékonyan fog hatni rám.


Ma aztán pazar csemegézést csaptam belőle! Egy jó film és az egyik üveg csemege bearanyozta az estémet. A lé kellemesen pezseg. Kellően savanyú, de még nem határozott az íze. A kis dinnyehéj csíkok enyhén roppanósak, finomak és üdítenek. Érzéki örömök simogatják a nyelvem!

Igazi szingli kikapcsolódás!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram