Jó reggelt!

Jó reggelt új nap! Vajon, ma milyen szépeket adsz nekem? Érdekes beharangozókkal lelkesítesz! Tetszik!

Mindenkinek tetszik, ha az jön vele szembe, hogy jó úton jár! Örülök, hogy ma is ezzel a hírrel fogadsz. Persze, mindig vannak kétségeim, nem vagyok öntelt, de azért már bízom magamban annyira, hogy hinni tudjak az utamban. Képes vagyok megtenni azokat a lépéseket is, melyek nem könnyűek. Pontosabban, nem a kellemes döntések közé tartoznak. Nem csak fény van, vannak árnyékok is. Hát, azokat is elfogadom. Mindenkit arra biztatok, hogy a kellemetlen döntéseket se halasztgasd, görgesd magad előtt! Ne tedd! A tiszta lap minden nap fontos.

Vannak élethelyzetek, melyek idővel kialszanak, megfakulnak. Néha egyszerűen csak eltávolodunk egymástól. El kell engedni! Ha már nem közös az út, akkor nem kell küzdeni vele. Szépen, szeretettel, de el kell engedni.

Egy-egy ilyen lépés után mindig rácsodálkozom a világra, hogy az, ami van, mennyire ki tud teljesedni ettől! Kellett a hely? Valószínűleg. A szívünk is véges, nem fér bele az egész világ! Ez nem béke vagy háború, nem szeretet vagy gyűlölet, nem veled vagy ellened. Csupán, egymás tisztelete, hogy nem akarlak erőnek erejével a saját képemre formálni.

Gyakori témám, ami ma reggel is elém kúszott: valami pontosan az, aminek hiszem. Ez nekem nagyon fontos! Hisz a döntéseinkben, elhatározásainkban, véleményünkben mindig befolyásol számtalan körülmény. Például, a hozzánk közel állók véleménye. Mivel vagyok eléggé fafejű, képes vagyok szembe menni az árral, és kitartani, akkor is, ha mindenki más le akar beszélni. Így aztán, igazán felemelő, ha azt látom, helyesen döntöttem, nem tévedtem. Ez bizony pontosan az, aminek hittem!

Nem törekszem tökéletes életre. Szeretem a mélységeim is! De nincs annál szebb dolog, mint megélni, hogy az, akit jónak hiszek, akiben megbízom, akit el tudok fogadni teljes valójában, az pontosan az, aki!

Legyen szép napotok nektek is! Találjátok meg a lépéseitek nyugalmát és tudjatok csendben, békésen elengedni minden feleslegest!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram