Kilógni a sorból

Mersz? Bátor ember vagy! Tudod, mit teszel? Hány rosszallást hívsz ki magad ellen! Vagy menetelsz a tömeggel és teszed, amit ők, vagy céltábla lehetsz. Nincs az a hazugság, amit az átlag le ne tudna nyelni, de ha más vagy, akkor a legjobb tulajdonságaid is keserűvé válnak.

Egész életemben viseltem a másságom, megszoktam. Nem is igazán zaklat fel. Jól bírom a kritikát, és még senkinek sem mondtam, hogy nézz a tükörbe! Néha azonban ki kell köpnöm a keserű pirulát. Szomorúvá tesz egy kis időre, de nem érint meg igazán, annyira álszent.

Kis írói közösségben megtapasztaltam, hogy van, aki nem meri vállalni a tehetségét, hogy ne kelljen megküzdenie a kicsinyes rosszindulattal. Inkább dolgozik a fióknak, csak hogy ne legyen az éles nyelvek kereszttüzében. A kommentek stílusa valóban néha ijesztő. A tömeg nem azt nézi, hogyan írsz, hanem hogy mit, és akkor esetleg lehet sutyorogni. A terapeuta szerint beszéld ki a traumáidat. Mond el a hozzád közel állóknak, barátoknak. Segít a feldolgozásban, ne cipeld a fájdalmadat titokban. Ha viszont megteszed, rögtön támadnak, hogy miért teszed! Titkolnod kellene.

Jó barátom, legkedvesebb lelki társam nem szereti az írásaim, mert szerinte nagyon személyes. Hogy mennyire személyes, azt csak ő tudja, mert a barátom. Ha nem terápiás írás, akkor szépen becsomagolva az irodalom köntösébe, nem is annyira átlátszó. Szóval, nem értem! Álságos.

Ha társaságban kibeszélem apró monogám viharom, akkor azonnal összedől a világ. De ha valaki szálldosó kapcsolatvilága kimondatlan, akkor az, bocsánatos bűn. A hazugságok virágkorát éljük!

Sok szépirodalmi mű, film készült egyéni tragédiákból. Elolvassuk, megnézzük és tanulunk belőle. Élettapasztalat lehet, átadhat sokaknak valamit, amit a saját sorsukban felhasználhatnak. Szeretném ehhez hozzátenni a magamét! Nem vagyok ijedős! Sajnálom, ha barátságunk látja ennek kárát, de ha ez elviszi, akkor nem is ért annyit.

Csak az jöjjön velem, aki fényemet és árnyékomat is bírja!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez eddig 2 hozzászólás érkezett.

  1. Tökéletesen egyetértek! Pont így látom én is.
    Nincs is túl sok barátom:))) de nem is számít. Az számít, hogy mi csak őszinték tudunk lenni. Önmagunk.
    Írj csak minél többet, olyan hangon, ami a sajátod!

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram