Ez a személyes blogom. Rólam szól. Mint egy naplót, szerkesztem, és írogatom a néha kissé lírai, néha kissé okoskodó bejegyzéseim. Teszem ezt azért, hogy a saját utam bemutatásával segítsek másoknak a saját útjuk megtalálásában. Meg teszem talán azért is, hogy megvillogtassam a bennem lakozó írói vénám. Nagyon fontos célom, hogy ösztönözzek minden engem olvasót, hogy megtalálja a saját boldogságát.


Ne olvass engem, ha a boldogtalanságod okát keresed! Abban nem tudok segíteni. Az nem az én saram. Minden ember boldogsága a saját szívében lakik. Senki abban nem tud segíteni. Magad vagy a boldogságod kovácsa. Keresd a szívedben, takarítsd ki a szemetet, hogy férjen bele egy kis szeretet! Nem tudok figyelemmel lenni azokra a vélelmekre, melyek egyéni érdekeid érdekében kitalálsz.


Érettnek lenni azt jelenti, hogy képes vagy elsétálni olyan emberektől, vagy helyzetektől, amelyek veszélyeztetik a lelki békédet, az értékrendedet, vagy az önbecsülésedet. Én bátran használom ezt. Nem kutatom más életét, nem leskelődöm a zárt kapuján, nem kukkolom a fórumait, ha én nem jó szívvel gondolok rá.


Kedvesem viccesnek tartja a tiltó listám. Ő nem tilt. De azért látom, hogy neki is van módszere, hogy elkerülje a negatív embereket. Mert nekem van olyan. Nem mérgezem magam tovább olyanokkal, akik nem férnek az értékrendembe és rombolják csak az önbecsülésem. Hiányzik belőlem minden mazochizmus. Szóval, tiltok.


Megint csak egy idézet Müller Pétertől:
"Szeretni csakis az erős ember tud. A gyenge nem szeret, csak menekül a másikhoz. Ez nem szeretet, akármilyen odaadó, elfogadó, érzékeny, érzelmes és szenvedélyes. A gyengeség azt jelenti, hogy nem találod magadat, a másiktól várod a megváltásodat és ez lehetetlen."


Tehát, kedves olvasóm! Tisztelem a másik embert, akkor is, ha nem érdemli meg. A tisztelet az én jellememről szól és nem a másikéról. Tehát, tisztelettel kérlek, csak akkor leskelődj a lelkemben, ha neked tetsző dolgokat olvasol itt!


Önmagamon kívül senkire nincs ráhatásom, és rám sem hat senki lelki élete. Az egy lehetetlen gondolat. Folytatom a blog írását, mert ez csak az én életem befolyásolja. Mást hinni nem más, mint a napi időjárást okolni a jó vagy rossz kedvünkért.


Maradok itt és folytatom az írást. Ez az én lelkem és az én írói termékem. Sőt, továbbra is folytatom azokat a hasznos tevékenységeket, melyek a lelki egészségemet szolgálják. Csak kedvcsinálónak néhány: gyaloglás napi tíz ezer lépés, kerékpározás napi tíz km, sárkányhajó evezés, támogató munka egy nőket segítő alapítványnál, közösségi munka a lakóközösségben, blog írás.........

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram