Vannak kapcsolatok, melyek a legrosszabbat hozzák ki belőled. Nem is látod magad kívülről és nem érzékeled. Panaszkodó, morgolódó manó leszel és csak a rosszat veszed észre a világból. Egy barátnő, akivel csak a távollévők hibáiról beszélgetsz. Egy családtag, akivel csak a külvilágot hibáztatjátok minden apró nehézségért. Egy kapcsolat, melyben minden egyes tulajdonságod rossz és elviselhetetlen, önértékelésed romokban. Csupa sznobság, vagy annyira laza, hogy már szétesel benne. Vannak ilyen kapcsolatok. Életünk során számtalan. Azt hiszem, kellenek is! Ők a tanulság, amelyek edzenek és acéloznak.


Aztán történik valami. Valami apróság és az egész világ kifordul a sarkaiból. Amikor egy reggel arra ébredsz, hogy az a nő, aki szembenéz veled, milyen csodálatos ember. Akkor megvilágosulsz! Nem kell annyi barát és kapcsolat. Csak az kell, ami jobbá tesz! Amitől jobb ember leszel. Ami felépít. Ami felnyitja a szemed. A neked megfelelő kapcsolatban jobb leszel! Csak ez lehet a mérték!


Egy idő után meg kell ezeket tanulnod! Nem a mennyiség számít, hanem a minőség. Nem kell annyi ember körülötted. Összezavarnak. Lemerítenek. Gyöngítenek és megbetegítenek. Elveszel közöttük. Végül el is fogod hinni, hogy értéktelen és gyönge vagy.


Sokáig koncentráltam a másik személyre. Aztán megláttam, hogy talán csak önmagamra kellene koncentrálnom. Hisz felelős, önmagamért vagyok. Vannak emberek, akikre talán még fel is nézek, mégis mellettük a legrosszabb jön ki belőlem. Ők talán nem kellene, hogy annyira fontosak legyenek! Aztán meg vannak, akik mellett szárnyalok, megváltom a világom és ragyogok! Ők azok, akik fontosak nekem. Akik megbecsülendők és tisztelhetők. Ők az enyémek. Ők passzolnak hozzám. Ők maradnak nekem akkor is, amikor sok más elkopik.


Voltál már olyan helyzetben, hogy elromlott egy kapcsolatod? Ha voltál, akkor tudod, hogy ilyenkor nem csak az, az egy kopik ki mellőled, hanem megy vele más is! Ők nem veled és érted voltak, csak a kapcsolatodért! Hagyd! Tisztuljon körülötted a tér! Több levegő jut majd neked is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram