A hála a lelkünk vitaminja. A léleknek szüksége van a hálára. Segít a nehéz helyzetekben, a megpróbáltatások között túlélni. A pozitív szemlélet jó hatással van a mentális és fizikai egészségünkre is.
Minden reggel végig gondolom, mi van az életemben, amiért hálás lehetek. Három dolgot keresek. Nem ismételgetem magam. Nem hagyom magam ebbe belefásulni. Ma nem akarok azért érezni hálát, amiért tegnap! Nem hallelujázok, nem csinálok nagy produkciót a dologból!

Ébredés után elkészítem a kávém. Elég nagy bögrével! Amíg hűl, addig befelé nézek és kiválasztok három dolgot, amiért hálás lehetek. A figyelmem erre az érzésre fordítom és adok magamnak időt, átérezni ezek lényegét. Pacsirta természetem segít ebben, szinte mindig van időm erre, korán ébredek. Különben is nagyon szeretem a napkeltét, a kivilágosodást, a napok kezdetét!

Nem gond találni hármat! Inkább a kiválasztás miatt gondolom végig. Ezek a percek a legszebbek! Nagyon jó érzés megfogalmazni magamnak, miért is jó nekem az, amit ma választottam. Amiért hálás lehetek. Ezek a dolgok csak olyanok, melyek meg nem vehetők. Szerintem ez az alap! Kell, hogy legyenek olyan dolgaid és boldogságaid, melyeket pénzért nem adnak! A pozitív életszemlélet ott kezdődik, amikor tudsz örülni a kis dolgoknak. A kicsi lépéseknek. A pici élet-falatoknak. Ha ezt a képességed elveszíted, elvesztél!

Nagyon sokat lendült az életem, amióta rátaláltam erre a fontos dologra. Minél hálásabb vagyok, annál szebb az életem! Volt idő, amikor csak a keserűt éreztem. Csak az árnyékot láttam. Mindenütt a fájdalmat és a csalódást kerestem. Aztán rátaláltam erre az érzésre és minden kivilágosodott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram