Önmagunk jobbik kiadását elérni, nem könnyű út. Számtalan lehetőség, módszer, út van számunkra. Első a belső változás elérése, majd ettől függően, a külsőnk is változni fog. Javul az életminőségünk, a közérzetünk, a kapcsolataink. Egy hosszú és felelősségteljes munka után elérhetjük a célunk.

A kezdet az, amikor megszületik a gondolat, az elhatározás. Csak ezt követik a tettek, a lépések. Vannak könnyebben elérhető célok, de olyan gondokkal is találkozhatunk, amelyek bonyolultak, számunkra nem is igazán értelmezhetők. Sok szakember van, akihez fordulhatunk a lelki problémáinkkal, feldolgozatlan traumáinkkal, néha az előttünk is rejtett bajainkkal.

Az egyik, ami segítségünkre lehet, a filoterápia, ez egy olyan életvezetési tanácsadás, ami a gondolkodási struktúránk megváltoztatását célozza meg.
 A gondolataim alapjaiban határozzák meg a mindennapi életem. Egy adott szituációban hogyan viselkedek, milyen érzelmek támadnak fel bennem, ezek mind a gondolkodásmódomban gyökereznek. Amikor újra és újra, hasonló helyzetekben élek meg kudarcot, azt mutatja, hogy a gondolkodásom követ egy sémát, amin változtatnom kell. Érzem és látom, hogy mindig azonos ponton csúsznak el a harmóniára törekvéseim, de nem látom ezeknek a pontos okát. Ellentmondás mentességre törekszem, ezt el is érem bizonyos mértékig, de mégis marad a diszharmónia. Ilyen helyzetben fordulhatok például egy filoterapeutához, aki segít feltárni a fogalmi ellentmondásaimat, tisztázni és feloldani ezeket. Nem utasításokat ad a szakember, hanem a dolgok továbbgondolására buzdít, hogy ezen az úton megtaláljam a számomra megfelelő megoldást.

Nagyokat léptem már, sokat változtam és változott az életem is. Út közben előfordult, hogy szakember segített. Nagy meglepetések is értek, amikor szembesültem elfojtott traumákkal. Ezért különösen fontosnak tartom, hogy, ha kell, keressünk külső segítséget. Mi nők, gyakran a másik nemben látjuk a bajaink gyökerét, pedig az nem ott rejtőzködik, csak éppen elrejtettük önmagunk elől is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram