Ma van az akadályok legyőzésének a napja! Tudtad? Mindenki saját elképzelése, tehetsége szerint, álljon a saját akadálya mögé, és győzedelmeskedjen! Hát! Nem tudom. Csavaros eszem, gubancos gondolkodásom azonnal fordít is a mondaton. Az élet nem akadályokat állít, hanem feladatokat. Sokkal jobban hangzik. A legyőzéssel meg egyéni gondjaim vannak, mert nem akarok legyőzni, nem vagyok katona, én megoldás párti vagyok.

Akadály. Nézd meg a szómagyarázatot! Hóakadály, terepakadály, tárgyi akadályok, melyek az előre nyomulásomat gátolják. Kicsi vagyok, nem sportom a gátfutás. Fizikai korlátaim nem engedtek hegyet mászni, hasonló tereptárgyakat leküzdeni. Ha pedig átvitt értelmű az akadály, hát arról mind tudjuk, hogy csak a fejünkben létezik. Azok csak az elmémben léteznek, a félelmeim szüleményei csupán, melyek valami szerzett blokk miatt állják az utam. Ha engedem. A kis lépések híve vagyok, nekem ez vált be. Sosem nagy durranással haladok előre, hanem kicsi és biztos lépésekkel.
A körülmény is egy fajta akadály, de erről nagyon sarkos a véleményem. Először is, amin nem tudok változtatni az tény, el kell fogadni. Butaság azt hinni, hogy az én kedvemért megváltozik a világ. Sok esetben a körülmények emlegetése a gyenge ember okoskodása, hogy a felelősséget hárítsa, önmagát gyarlóságában igazolja.

Győzelem. A győzelem kifejezés eredetileg a hadviselésre vonatkozott, és a személyes harcban elért sikereket jelöli, általában a katonai műveletek után, vagy kiterjesztve bármilyen versenyen. A katonai hadjárat sikere stratégiai győzelmet jelent, míg a katonai hadjárat sikere taktikai győzelem. A fegyveres küzdelemben ellenség, vagy ellenfél van, akinek a leverése a cél. Senkit sem akarok leverni, megsemmisíteni, vagy megadásra kényszeríteni.
Átvitt értelemben is nekem zavaros. Nem lehet élni úgy, hogy az mások számára is jó legyen? Nincs kompromisszum? Megértés és elfogadás? Nagyon unalmas lenne az élet, ha mind egyformák lennénk és egy zászló alatt masíroznánk agyatlan.

Részemről tehát, készülök egy mosolygós szép napra, amikor együtt és egymás mellett élek sok más egyéniséggel, akadálytalan. Nincs fegyverem, nem harcolok. Megengedem magamnak a boldog napot. Hisz annyi szép dolog van az életben! Hálával van tele a szívem. A kedves figyelme, a családom szeretete, az otthonom békéje, a finom kávém a csészében. Még az a kikészített hétköznapi öltözet is mosolyog rám, mert csinos leszek benne. Mi kellene még?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram