Advent második vasárnapja. Advent első vasárnapján a lelkünk a hit felé megnyitottuk. Eljött az ideje, hogy ebből másoknak is adjunk. Advent második vasárnapja a remény vasárnapja. A színe ennek is lila.
A második is fényre lobban,
jelzi, angyal szállt a földre:
– Éljetek méltóbban, jobban,
s várjatok az újszülöttre!
Lelketeket készítsétek,
– a világ újjá születhet!
Szóljon szívből belső ének,
– nyissátok meg szeretetnek!


A családban 6 gyerek várja az ünnepeket. Most következik a Mikulás. Egészségtudatos Mikulás. Az egyik lányom különösen határozottan korlátozza 3 kislányát az édességfogyasztásban. Nem neheztel, ha a nagyinál van édesség, de a tendenciát én is figyelembe veszem. Tehát, 6 egészségtudatos Télapócsomagot készítek!
Aszalt gyümölcsök, olajos magvak kerülnek a csomagba.

Aszalt áfonya, sárgabarack, szilva és kiwi, szép nagy szemű mazsola kerül a csomagokba. Meg hát azért csak a Télapó hozza, egy kis csokis is.....

Az olajos magvakat minden gyerek szereti rágcsálni. Ezért vettem pisztáciát, mogyorót, mandulát és diót is.

Az idén mindez sokkal jelentősebb. Sokkal jobban kell figyelnünk a gyerekeink immunrendszerére, a napi vitaminszükséglet bevitelére. Jobban tetszik a szépen csomagolt, kézzel nem érintett élelmiszer. Biztonságosabbnak tartom. Gyerekek számára szervezett összejöveteleken, iskolai napokon is hasznosabb csemegék most, mint a muffinok vagy egyéb sütik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram