„Ha férfi vagy, jobb, ha megházasodsz. Ha nő vagy, ne fáradj.”
Paul Dolan, a viselkedéstudományok doktora írja ezt egy cikkben. Nagyon meglepett, de gyanítom, hogy a nálam fiatalabb nőket már közel sem annyira.


Nagyon sokan keresnek társat. Nők és férfiak. Érdekes az egész mechanizmusa és a mögöttes tartalmak is. Nekem a legmeglepőbb, hogy nagyon sok a házasságban élő férfi társkereső. Ezt értelmezni sem tudom. Mit keres? Amit keres, az nem itt található. A nők ugyanis leggyakrabban valóban társat keresnek.


Az egész történetből a lelki oldalt szeretném kidomborítani. Abban látok hatalmas és sorsdöntő eltéréseket. Amikor a mélypontomból elindultam, próbálkoztam sok mindennel. Ott főleg nőkkel találkoztam. Nem állunk meg bénultan, hanem keressük a kiutat.


Edzőterem. Hajnali órákban. Vannak nők és férfiak. De azt hiszem, egész napos átlagban sokkal több nő edz. Nem csak testi változást okoz ezzel, hanem lelkileg is erősödik. A sport boldogság hormon is.
Sok lelki bajokat javító lehetőség van. Csak a saját utam, ha átgondolom. Családállítás. Hány férfi kutatja és gyógyítja az ilyen jellegű gondjait? Mi nők, gyakrabban. Meditáció? Sok nő között 1-2 férfi. Pedig nagyon jó a hatása az egész életemre. Hangfürdők és hasonló összejövetelek? Minimális a férfiak aránya. Különböző csoportok. Tánc? Evezés? Kirándulások?


Vagyis, mi nők, nagyobb figyelmet fordítunk a mentális egészségünkre. Ne példálózz a munkahellyel!!!! A nők épp annyit dolgoznak a munkahelyükön, mint a férfiak. Meg persze, utána is. Aranyos élmény ehhez. A férj vasárnap heverész, hogy legyen ereje a munkához, míg a felesége megállás nélkül intézi a család dolgait. Az asszony is sok fizikai tevékenységet végez a munkahelyén.


A baráti és közeli környezetemben vannak egyedül élő férfiak. Tele önsajnálattal, feldolgozatlan traumákkal. Senkit meg nem bántanék, de nem lehet senkinek kívülről segíteni. Csak belül lehet elkezdeni a változást. Azzal időt tölteni, hogy ki miben hibás, és nekem miért nem jó, felesleges körök futása.


A kiút keresése mindig az önvizsgálattal kezdődik és a mentális egészségünk megszerzésével folytatódik. Ha ez elmarad, akkor marad minden a régiben. A lélek gyógyítása egyformán fontos, akár férfi, akár nő vagy!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram