Lehet olyat? Csak élem a világom, nap, mint nap, semmi felhajtás. Teszem kisebb és nagyobb dolgom, megélem a kisebb és nagyobb örömeim. Vagyok. Nincs sem fegyvercsörgés, sem tűzijáték. Persze, hogy lehet! Hisz így vagyok, lettem, leszek, és derűs, szép napjaim vannak.
De elgondolkoztatott néhány reggeli olvasmányom. Az egyik része az, amiben nosztalgiázva, talán csöppet keserűen emlékezik a múltra. A másik, a mai létet reklámozza a követők számával, a kereskedelmi eladhatósággal.

A nosztalgia kevéssé része életemnek. Kevés időszak van a kora ifjúságomból, melyre boldog derűvel emlékezhetek. Valami azért nagyon tetszett az írásban. Az, hogy nem voltak az ünnepek ennyire felfújva, mindenfelé reklámozva, felturbózva. Nem véletlen a reakcióm! Mivel engem nem ünnepeltek, néha kicsit ma is megcsúszok a köszöntéseimmel. Úgy nőttem fel, hogy legfeljebb iskolai ünnepek vannak, szóval, a többi néha kapkodás nálam. Kicsit mélyebb gondolat a gyereknappal kapcsolatban ébredt bennem most. Hatalmas és színes rendezvények voltak az elmúlt hétvégén. Jó volt kicsi gyerekkel a forgatagban. De bizony, az ünnep múltával nagyon szúrja a szemem, hogy manapság nem érték a gyermek. Gyerekes szülőnek lenni a munkaerőpiacon, hatalmas hátrány. Senkit sem értékel a társadalom, akinek a gyerekhez köze van. Pedagógus nap előtt olyan kommenteket olvastam, hogy megfagyott a vér az ereimben. Az sem mellékes, milyen anyagi terheket ró a szülőre a gyereknevelés. Ebbe belemenni sem érdemes.

A ma sikerei és a sztárságok a másik. Vannak felkapott dolgok, gyakran értékmérő nélkül, pontosabban, csak kereskedelmi mérővel! Akik valahogyan közel kerülnek valamiféle tábortűzhöz, azonnal az egyetlen létezővé vannak kikiáltva. Más nincs, csak ők léteznek, a többi már csak silány lehet. Pedig a személyes tapasztalatom éppen nem ez! Nagyon sok egyéni próbálkozással, eredménnyel és alkotással találkozom! Ők nem a felkapottak, de kiváló és eredeti dolgok. A média ízlése a mérvadó? Mitől lesz ma valaki piedesztálon? Nem tudom. Ettől sajnos a média silányul, mert hiteltelen az információival.

Nem nosztalgiázok, élvezem a mát. Nagyon sok különleges, színes, egyedi értékkel találkozom nap, mint nap! Különleges, színes, egyedi embert ismertem meg, akik teszik a dolgukat, építenek és szépítenek, haladnak csendben. Szürkén csillogó kisebbség mögött ragyogó színekkel a csendes többség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez az első hozzászólás már megérkezett.
Légy te a második, aki folytatja!

  1. Kedves Etelka! Nagyon szépen és frappánsan írtál,igazán tetszik és a médiával kapcsolatos résszel teljes mértékig egyetértek veled.

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram