Egy kis vallástudományi magyarázat az elejére
Isten egyenlőnek és szabadnak teremtette az angyalokat. Azonban a szabad választás lehetősége miatt az angyalok egy hányada kezdett eltávolodni Istentől a saját választásuk okán. Akik a legkevésbé távolodtak el, azok Isten közelében maradtak. Akik messzebbre merészkedtek, azok az alsó légkörbe hullottak és őket ismerjük mi angyalokként. Akik még messzebre távolodtak, azokból emberek lettek, és akik a legtávolabb, azokból a bukottak vagy a démonok.


Bár ezek az angyalok elbuktak és emberekké vagy démonokká váltak, mégsem veszett el számukra a remény, mert az emberekből újra angyal lehet és a démonok is visszanyerhetik a korábbi mennyei alakjukat. Hasonlóképp az angyalok is bármikor elbukhatnak, hogy ember vagy démon legyen aztán belőlük.


Hitem szerint minden emberben lakozik egy angyal. Aztán életünk során hol így, hol úgy kezeljük a saját angyalságunk. Tápláljuk és erősítjük a szeretetünkkel. Sorvasztjuk, elnyomjuk önzéssel, irigységgel, kapzsisággal, lustasággal. Néha az angyal bennünk segít, ápol, támogat és örömet okoz. Néha a belső angyalunk elvesz, bánt, sérteget és fájdalmat okoz.
Rajtunk múlik, mit kezdünk vele. Rajtunk múlik, meddig visszük magunkkal. Engedjük őt maradni a maga szépségében, vagy kiüldözzük magunkból, annyi rosszat teszünk. Igaz, nagyon sérülékeny az angyalunk! Nagyon tud fájni is néha. Törődni kell vele, nem lehet elhanyagolni. De ragyogóvá tesz és boldoggá.


Vannak, akik szinte erővel pusztítják el a belső angyalságuk. Inkább mennek a gyűlölködés és a keménység útján, de nem vállalják fel a saját sebezhetőségük. Élnek szeretet és boldogság nélkül, abban a hitben, hogy akkor őket nem bánthatja senki.


Ismerek olyat is, aki csodaszép angyallelkét ketrecbe zárta. Ronda, szürke ketrecbe. Fél kimutatni a szeretetét és boldogságát. Inkább éli az életét egy szürke ketrecben, csak nehogy ki kelljen mutatni a lelkét másoknak. Ő azt hiszem, nem bánt másokat, kizárólag önmagát. Annyira fél megmutatni angyallelkét, hogy inkább lemond a saját boldogságáról.


Tiszteljük egymás angyalságát! Mindenkinek a saját útját kell járnia, egyedül kell végig mennie rajta. Tiszteljük egymást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram