Érdekes érzéssel jött el a reggel. A bizalom hozzám tartozik, de nem feltétlen. Kevés emberrel vagyok igazán bizalmas kapcsolatban, szigorúak az elvárásaim. Könnyen elfogadom és megértem az egyediséget, szeretem a különös jellemeket, vonzanak a különcök. De nagyon érzékeny vagyok arra, ha az én különcségemet nem bírja valaki, vagy meg akar változtatni. Nem sértődök meg, nem vagyok haragos, csupán elkerülöm azt az embert, aki negatív hullámaival jön mellettem.

A bizalom maga sokkal szélesebb fogalom ennél. Nem csak emberekre vonatkoztatható. Az életbe vetett bizalom, például. Ha képes vagyok erre, határtalan lehetőségek nyílnak meg előttem. Biztosítókötél nélkül ugrani, csak a bizalom ölében lenni, szabadság. Így semmit sem vehetnek el tőlem! Amitől megfoszthatnak, ahhoz nem érdemes ragaszkodni, minek megtartani? Amit soha nem vehetnek el tőlem, azért pedig nem kell izgulnom, mindörökre az enyém. A valódi kincseim úgy sem vehetik el tőlem.

Hibát talán ott követünk el létünk során, hogy elkezdünk méricskélni. Sokat akarunk markolni, így aztán a kezünkben kevés marad. Minden kell, és mindent méricskélünk! Sajnos, ehhez gyakran még mérő-fogalmak is kapcsolódnak! Aztán, amikor késő már, kiderül, hogy az úton mindenünk van, csak éppen szép életünk nincs.

Ismerősek a fenti érzések! Amikor megcsapott az elmúlás szele, ezen fordítottam egy nagyot. Jól tettem! Megtaláltam az életem. Azt a létezést, amiben van értelem és érzelem, valós örömök, megnyugvás és béke. A méricskélhető javaimból sokat elveszítettem, vagy inkább, elhagytam. Távolabbról nézve, ezek nem is hiányoznak! Nyertem hatalmas mérhetetlen életet!

Remélem, van bennem elég bizalom! Képes vagyok a szabadesésre a hétköznapokban! Szeretem ezt hinni! Sok leckét megtanultam, csiszolt már rajtam a sors annyit, hogy nem vétek nagy hibákat. Megismertem a határaim, és ki tudom választani a köröttem megmaradók körét is. A körömben, a nagy és széles aurámban, az van, ami az enyém. A valódi kincseim, akik, és amik miatt a bizalom megőrizhető.

Tehát, kezdem a napot egy nagy képzeletbeli tandemugrással a bizalommal teli életembe! Szép napot Nektek is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram