Optikai játék, szép formákat néző, szimmetrikusan elhelyezett tükrök egy csőben. Forgatás közben számtalan variációban jelennek meg a színes képek. Ugyanabból a kiindulási helyzetből mindig más születik meg, attól függően merre és milyen gyorsan mozgatom.

Mint az élet. Megvannak a tarka képecskéink, de sosem ugyan az jön ki belőle. Nekem nagyon zavaros ez az egész! Kimaradt teljesen az életemből a feminizmus, a női elnyomás problémája. Ma belefutottam néhány apróságba és értetlenül állok előtte. Van ilyen probléma? Létező? Hol? Mikor? Kinek? A történelem nagyon fontos tényei alapja a jövőnek. Tanulunk belőle, használjuk az összefüggéseit és tapasztalatait. Fura, ha a történelem még nincs elég távol. A közelmúlt is múlt, de még itt vannak a nyomai. Mint számomra a feminista mozgalmak. Képtelenség távolról nézni, hogy a objektív véleményt tudjak alkotni. Szeretnék hátrább lépni, de nem lehet. Ettől nem látom át az egészet, csak azt, ami ar orrom előtt van.

Ma másnak van aktualitása, mint volt tegnap. A fejemben az összes női probléma az alkalmazkodási képességre irányította a figyelmem. Napjainkban, ha férfi, ha nő, a meghatározó az egyén képessége a változásra. Az állandó és kíméletlen mozgásban, aki képes, megmarad. Nem az okos, és nem az erős, hanem, aki képes változni, alkalmazkodni. Nem kevesebb ez a feladat, mint volt száz évvel ezelőtt! Valamikor majd mi is történelem leszünk a mindennapi történéseinkkel. A távolság, ha elég nagy, megmutatja az átfogó képet, most elveszünk a részletekben.

A történelem jelentősége a fenti gondolatokban nagy. Érzek valami változást, ami régi dolgok tudását feltételezi. Az összes globális változás elkényelmesítette az embert. Ha bármi törés bekövetkezik a technikai működésekben, vajon tudni fogjuk, mit ehetünk meg és mi mérgező? Hogyan éljük a hétköznapjaink elektromosság, mobiltelefon, mindenféle kényelmi szolgáltatás nélkül?

Nem tudhatjuk, mit hoz a jövő! A jelenünket kell teljesen megélni és igyekeznünk kell alkalmazkodni a világhoz, mert ez fordítva lehetetlen! Törekszem megőrizni a mobilitásom, befogadom a változó idők szeleit. Egyet szeretnék megőrizni még egy ideig: hogy hiányozzam onnan, ahol már voltam!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram