Bevezető az új évbe

Fordult egyet az idő, új kezdődik. Nagyon éreztem előre az újat, valaminek vége van és valami kezdődik. Minden intuíció csak a kíváncsiságom fokozta. Vége és kezdődik. Mi kezdődik? Mi maradt el végleg? Még nem tiszta egészen. De nagyon meglepő érzés.

Az elmúlt években erős tudatossággal kezeltem a személyes fejlődésem. Életem új szakasza is csak rajtam múlik. Nem csak magamnak, de a közvetlen környezetemnek is tartozom azzal, hogy felelősséggel vagyok. Megérdemlek a hátralévő időmre teljes életet, kiegyensúlyozott, elégedett és boldog napokat. A személyes sorsomban naponta tapasztalom, milyen teher, ha valaki nem jól él, és a környezete nyakán kell élősködnie a tévedései miatt. Minden nap teszek azért, hogy én sose legyek teher.

Az elmúlt évben sokat tettem a változásokhoz való alkalmazkodás jegyében. Valami hasonló jelmondat vezérelt: a nehézségek túlélői nem a legerősebbek, nem a legokosabbak, hanem akik képesek a változásra és alkalmazkodásra. Hát, alkalmazkodtam.

Hálás vagyok ma azért a három dologért, amit az elmúlt év sikerének érzek. A legfontosabb a családom, amelyben tovább fokozódott egy erős érzelmi összetartás, kapocs, eltéphetetlen kötelék. Nagyon nagy a jelentősége számunkra! Biztos alap és menedék. Bármi van, ott a hátország. Kivételesen erős közöttünk a kohézió. A legkisebbek ebbe nőnek bele, viszik tovább az örökségem.

A második, amiért hálás vagyok ma, hogy sikerült a mindennapi életem egy nagyon racionális alapra rendezni. Nem a vágyak, nem a múlt emlékei, hanem az ésszerű életvezetés irányítottak. Furcsa volt a teljesen új, de éreztem, hogy ennek most súlya van. Év végére nagyon is meglátszott, mennyire lényeges ez, például a megemelkedett rezsiköltségek miatt is.

A harmadik, amely a mai reggelen előjön, az írás! Találtam egy boldogító önkifejezést magamnak, fejlődtem ebben, célokat jelöltem meg. Sok boldog órát töltök írással, vannak sikereim, szép művek születnek. Nem nevezném ezt hobbinak, de valóban, inkább öröm-írás ez a számomra. Kiválóak azok az írói közösségek, amelyekhez tartozom. Sok új ismerősöm lett, akik hasonlóan gondolkoznak. Nagyon jó közéjük tartozni!

2024 a boldog várakozás! Várom a további fejlődést, építkezést. Itt állok masszív alapokon, csak raknom kell tovább a téglákat. Nem tudom, milyen téglák jönnek felém, de nyílt szívvel és megfontolt elmével állok elébe! Egy dologban vagyok csupán nagyon biztos, a külvilág egyre mélyülő hatásai nem fogják meghatározni sem a személyes, sem a szűk környezetem új évét! Felkészültünk, várjuk a kihívásokat, összegyűjtöttük az erőnket, erős várunk megvéd bennünket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram