Nem ez az első bejegyzésem ebben a témában, de most más oldalról járom körbe. Ugyan is, a környezetem arra biztat, hagyjak fel ezzel a szokással. De nekem nem megy. Hozzám nőtt, megszoktam, és menet közben rájöttem, hogy én így vagyok kitalálva, csak így tudok nyugodtan elkezdeni egy napot.
Rendszeresen korán ébredek. Ez mindig is így volt, nem tudok sokáig ágyban maradni. Nekem kell az a plusz idő, mielőtt megkezdem a tevékenykedést. Amikor edzőterembe jártam, akkor is a korai órákban tettem és nem okozott gondot. Sőt, megalapozta az egész nap jó hangulatát.


Nem vagyok a naplementék gyakori csodálója, ellenben imádom a napfelkeltét! Megnézem, amikor tehetem. Emeli a belső békém az a néhány perc, amit adok magamnak az első napsugarak megfigyelésével. Ne gondoljátok, hogy keveset alszom! Mérem az alvásidőm, külön figyelem a mélyalvást is! Voltak komoly alvászavaraim egy nehéz életszakaszban. Ez eszméletvesztést okozott, azóta komolyan veszem. Szóval, a minimális 5 órának meg kell lenni. Általában ebből az egy harmad rész a mélyalvás.


Ébredés után 2-3 pohár víz és utána a meditálás. Az utóbbi időben váltogatom a sorrendet a meditáció és a reggeli csikung gyakorlat között. A korom miatt fontosnak tartom a reggeli indítást. A csikungot nem tanultam, csak a net segítségével képezgettem magam. Kiváló reggeli gyakorlatsorok vannak. Ezek segítenek a testemnek felébredni. A légzésem, a mozgásom, a testem, a chím összehangolója. Segít a csöndes befelé figyelésben, ilyenkor én is magamra koncentrálok.


Ezután újabb vízivás és következik a fürdőszoba. A reggeli tisztálkodásom szertartásosabb, mint az esti. Felélesztem magam. Nem kapkodok, nyugodt vagyok. A jó hangulatom ilyenkor ébred fel.


Az első kávé nekem nagyon fontos. Egy ideje már nem bírja a gyomrom az erőset, ezért jó hosszúra hígítom. Régebben nem kellett hozzá tej, most már muszáj. Ez pedig a saját készítésű zabtej. A kávéval a kezemben nézek rá a netre. Van valami üzenetem? Mi újság a családban? Rám talál a napi zeném. Ezt különösen kedvelem! Mindig keresek benne valami rejtett üzenetet!


Tehát, a reggeli szertartásom az én időm. Ez volt régen is, amikor még más ritmusban éltem. Amikor a gyerekek még nem ébredtek és ezért tudtam csak magammal lenni egy kicsit. Hiszem, hogy a korán kelés fontos és nem elfecsérelt idő. Hiszem, hogy az egészséges életritmus része.


Hiszem, hogy az erősek és bátrak korán kelők! Hiszem, hogy az életmód nagyon fontos része, hogy megadd magadnak ezt a kis plusz én időt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram