Vannak álmaink, vágyaink. Haladunk egy úton, és akkor időnként állomásokat érintünk. Megérkezünk egy mellékvonal kis pályaudvarára. Boldogan vidámkodunk a megérkezés örömén, aztán új és friss erővel utazunk tovább. Mert ez az élet! Álmodunk és elképzelünk, utána megvalósítunk.

A tegnapi nap dupla örömmel érkezett és még ma is hatása alatt vagyok. A barátom elérkezett egy dicső állomásra, álmai megvalósulása egyik fokára. Nagy a boldogság! Én pedig hazahoztam az első picinyke megvalósulását a lelkemnek. Felemelő és lelkesítő érzés! Sokszor elképzeltem, igyekeztem előre látni, milyen lesz. Sokkal jobb! A papír simasága, a kézzel tapintható megvalósulás, a nevem a borítón, könnyeket fakaszt a szívemből az örömtől.

Vannak álmaid? Haladsz, vagy csak üldögélsz a hintaszékben? Nagyon szépet olvastam erről! Nem vagyok egyedül azzal a gondolattal, hogy sokan nem mennek. Miért nem teszitek? Az álmaink azért vannak, hogy megvalósítsuk őket! Lehet nagy léptékben haladni, de lehet tipegve, lassan, az nem számít, csak a haladás a lényeg!

A várakozás öröme nagyon kedves nekem. Mindig tele volt az életem várakozással. Tudtam, hogy ezzel például sokat kell várnom, amazzal meg sokkal kevesebbet! Aztán, képzeljétek el, a legnagyobb örömet a hosszú utak adták! Rájöttem, hogy a beteljesülés öröménél sokkal szebb az odavezető út! Sokkal, de sokkal boldogítóbb. Várni valamire, az nem azonos a céltalan várakozással!

Várni a semmire, arra, hogy majd történik valami, na, az egy elvesztegetett élet! Mire vársz? Ahhoz a lelkedben látni kell, mit szeretnél, hogy megvalósulhasson! Nem repkednek sült galambok, hogy a tétlenkedők szájába jusson étel. Olyan nincs! Ne várj! Álmodj és cselekedj! Ünnepelj meg minden apró morzsát az utad során, és akkor egyszer eléred a nagyobb szeleteket is.

Soha nem vágytam nagy vagyonra, pénzes zsákokra, aranyra, gyémántra, nekem ez nem jelentett semmit. Legyen meg, ami kell, az elég. De egész életemben álmodtam és kerestem azok teljesülését. Ma már tudom, azok pedig ott lapultak a jövőmben és csak arra vártak, hogy oda elérkezzem! Menj! Téged is várnak, ne hagyd őket megvalósulatlannak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram