Felébreszt a hajnal ezen a szép napon. Esni fog? Fejemben kutatom az esernyőmet. Mi lesz ma? Mi a feladat? Terveim? Jó érzés a mindennapi élet apró szösszeneteivel babrálni. Olyan megnyugtató! Az agyam tiszta, egészen jól érzi magát, mintha egyre kevesebb szemét jutna el hozzá! Gondolok azokra a kicsiségekre, amik stresszelnek, megdöbbentenek, nem a kedvem szerint valók. Nem tudom, hogy valóban kevesebbek, vagy a páncélom lett vastagabb? Mindegy.

Törekszünk egy teljesebb élet elérésére, aztán jutunk valamire. Elgondolkoztam a saját teljességemen. Mi az, ami kibillent az egyensúlyomból? Hol vannak azok a percek, pillanatok, melyek megzavarják a teljességemet? Soroljam fel tételesen, tegnap például mikor mi volt? Eszemben sincs. Egy pihentető alvás után minden szép és jó! A kedvem ragyogó és minden megnyugtató.

Törekszem, de igazából a legélvezetesebbek a tökéletlenségek! Nem vagyon önsorsrontó, és nem is kínozom magam! Csupán mintha minden a helyén lenne. Ott, ahol nálam lennie kell. Talán rendmániás vagyok? Lehet, nem tudom eldönteni. De érzem, hogy vannak kicsi morzsák az életben, melyeket hagyok úgy, ahogy vannak. Nem kell a csak fekete és fehér! Kell az a kapcsolat is, ami szivárványos, sohasem rendes, mindig tarka. Megélem a hullámzásait, izgalmait, ad egy kis adrenalint.

Lépjek hátrébb néhány lépést, és úgy nézzem a képet! Most azt teszem. Igen, vannak szépen kidolgozott részek, finom ecsetvonásokkal, tiszta színekkel megfestve. A jól megrajzolt házban a család, melegben és biztonságban. A táj hibátlan és ragyogó, sok a zöld, a fa és virág, rengeteg madár. A föld és ég összeér, a horizonton szép a piros és a kék. Vannak még utak, kanyargósak és kavicsosak. Hát, majd dolgozom rajta még! Hisz, értelme van az életemnek, menni még azokon, rajzolni és festeni, hogy a végén meglegyen a teljesség!

Szép napot nektek is!

Teljesség

Teljesen elmerülni
mindent kikerülni
állandóan benne lenni
Miért nem megy?

Teljesen véghezvinni
az utolsót megtenni
morzsákat is felszedni.
Miért nem megy?

Teljességem, ha élem
jobb lesz, remélem,
erősítem az elmém.
Megy, ha akarom!

Miben rejlik teljességem
még nem látok egészben
elveszett részletében.
Megtalálom!

Keresem és megtalálom,
addig nem jő a halálom
ki kell teljesedni.
Mindenségem megélni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram