Minden életszakasznak megvannak a maga örömei. Ha a jelenben élek, akkor vannak. Már megtanultam, hogy a múltban élés fogságban tart és csak fájdalmat jelent. Akkor is, ha csak a szépre emlékezem. Mert az már nincs. Csak volt. A jelenben nem öröm, hanem könnyek.


Persze, azért lehet ezt vegyíteni. Meghívtak a régi munkahelyemre, és azonnal el is fogadtam a szíves invitálást. Nagyon jól tettem! A jelenné vált múltam kiváló lelki táplálék. Teljesen más ez a program, mint amire emlékeztem, ami volt. Egy teljesen új!


Szó szerint új! Igazi 21. századi környezet, megújult külsővel és modern technikai felszereltséggel. Öröm ilyet látni és boldogság együtt ünnepelni. Kell az ünneplés! Van, amikor nem szabad csak úgy tovább lépni. Meg kell adni a módját!


Az egész ünnepi szertartást áthatotta a meghatottság és az érzelmek. Ennek van helye most. Elindult bennem egy kis torokkaparós érzés. Építeni és az eredményt megcsodálni, majd később használni, nagyon megható helyzet. Újat alkotni. Nagyot lépni. Még nagyobbat álmodni.
A kis torokszorító meghatottság aztán Zsófi által kiteljesedett. Zsófit ismerem rég, ettől közelibbek a szavai. Nagyon szépen mondja és erősen érzelmes. Hatásos.


„A tanár utat mutat. Kanyargósat, fárasztó hegymenetet, szakadékkal, de csúcsra érőt. Ezért szeretjük őket.”
Még elevenek számomra a szavai.


„Van egy ösvény, a lélek ösvénye, felvértezve szeretettel, empátiával, elfogadással. Ezért tiszteli egymást a tanár és a lázadó diák.”
Igen, milyen jó ezen az ösvényen együtt járni!


„Van egy másik út. Egy titkos út. Ez a titokzatos út a kíváncsiság útja. Tudni akarjuk, mi van a dombokon túl, mi tündököl az égbolton, milyen íze van a sárkánygyümölcsnek. A kíváncsiság tesz emberré: gyermekké és felnőtté.”
Az a gyermeki kíváncsiság, ami értelmet ad az életnek. Bármikor.


„Jó helyen vagyok, itthon vagyok, önmagam vagyok.”
Igen. Jó helyen voltam, otthon. Az otthon melegét hoztam magammal.


Köszönöm szépen, hogy osztozhattam veletek az örömben és az ünnepben! Legyen áldás ezen a szép alkotáson! Legyen benne végtelen sok öröme kicsinek és nagynak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram