A szó jelentése állomás a wikiszótár szerint. Főnév. A latin áll, megállás, állomás szóból ered. Vallási értelemben most nem vizsgálom, mert nem arra fókuszálok. A stacionárius állapot azért nem az enyém! Nem tudok állandó állapotban lenni.


Gondolkodtatok már az élet állomásain? Amelyeken végig lépdeltünk az évek során? Amelyeken néha megálltunk és utána léptünk egyet előre? Vagy néha, hátra. Némely állomáson teljesítettünk, néhol válogattunk, néhol választottunk, néhol nagyot tettünk, néhol meg alulteljesítettünk….


Most egy stáció kapcsán ezekre gondoltam.
Kisgyermekkor, iskolák, életút választása, társ választása, sors választása, továbblépés vagy topogás választása…… Jaj, nagyon sok a stáció!


Megbölcsült koromban ez egy nagyon aranyos állomás! Támaszkodom az eddig megszerzett tapasztalatokra. Háááááát! Nem segít. Hátráltat. A megszerzett tapasztalat szerint a nő egyedül semmi. Nulla. Érzelmi csőd. Érzelmes nyafogás. Ki veszi a kezébe a kalapácsot? Ki veri be a szögedet? Végül is a képemet támaszthatom a földre is a fal mellé.


Aztán reggel mégis felébredsz és menned kell tovább. Az élet-óra ketyeg és nem vár semmire. Akkor fogjunk bele! Láss csodát! Megy. Halad. Épül és szépül. Aztán megvilágosulsz, hogy te is ember vagy! Homo sapiens. Értelmes ember. Sőt, cselekvő! Szépen kialakul minden, egyenesbe jönnek a szálak. Feloszlik a köd. Minden rendben. Egy valami nincs, senki sem fon glóriát a fejed köré. Nem tapsolnak! Mint tetted te is, amikor a férfi tette ezeket. Most nincs férfi. Te vagy. Egyedül. Annyira azért mégsem! Mert vannak a gyerekeid, a véredből véreid, és vannak a barátaid! Akik ismernek és tudják a képességeid. Kiderül, megmondó-ember nélkül sem halsz éhen, teszed a dolgod és élsz. Sok férfi erősen kritizál. De teszik ezt nő társaid is. Sajnálnak és megkönnyeznek nehéz helyzetedben. Persze, ettől előjön a félsz és a bizonytalanság.


Szóval, lányok, asszonyok, nők! Tanultam valamit ebben a stációban! Érek valamit! Egyedül is ember vagyok. Boldogulok, építek, szépítek, vagyok. Képes vagyok, pedig azt hittem, semmire. Mert ezt súgja a társadalmi környezet. Ne ijedjetek meg! Tévednek. Nincs glória és taps! De minden más van. Bármire képes vagy! Van még öröm és boldogság az életben! Erős vagy, a szíved szeretettel teli és képes vagy élni tovább mankó nélkül is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez eddig 2 hozzászólás érkezett.

    1. Jó lett volna néhány dolgot tudni már előre az élethez. Szerencsés vagyok, hogy tanulhattam, megtanulhattam. De talán nem kell minden nőnek a nulláról kezdeni.

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram