Kényelmes adventi gondolatok. Szépek, szeretettel teliek, megnyugtatók. Jó beleébredni és melegít egész nap. Kell a lelkemnek a tűz, a hevület és a boldogság érzete. A mai gondolat is nagyon jól esőn járja át a szívem. Olyat érdemes választani, aki jobb nálam.
Már Platón megfogalmazott valami hasonlókat, melyet érdemes megszívlelni! Olyan embereket válassz, akik jobbak nálad! Szükségem van arra, hogy valaki úgy szeressen, ahogy vagyok. Aki napról napra segít fejlődni, jobbá lenni. Az igazi barátok rendelkezzenek azokkal a tulajdonságokkal, melyek hiányoznak belőlem. Így segít a fejlődésemben, ráébreszt a maximumomra az életben. Ugye, milyen szép gondolat?
Most az erőgyűjtés idején, szükségem van arra, hogy elvonuljak, és befelé forduljak. Testem, lelkem, szellemem megpihen, várakozik és szívja magába a tartalékokat, az energiát a továbbiakhoz.

Nő a nyomás, érzem. A lelkek nyomás alatt keresik a „hogyantovább”. Az elfogadás ̶ megértés  ̶  elengedés nagyon nehéz leckék. Most mintha az egész világom kellene elengednem! Csak annyit kapok, amit el is bírok. Bírom. Keresem a miérteket, de ez felesleges. Hisz csupán magamért felelek, a másik miértjei nem az enyémek. Más feladatait nem oldhatom meg.
A magas rezgésem fenntartása nem könnyű, sokkal több figyelmet igényel. Pedig ez a kötelességem, ezzel teszem hozzá magam a világhoz! Azzal támogatom azokat, akik rászorulnak. Hiszem és tudom, miért vagyok itt. Mi vagyok? Egy lélek a kritikus tömegből, aki segít felülemelkedni. Ezt tudom tenni a szebb jövőért. Nem ragadhatok le önnön kicsi miértjeimnél! Még akkor sem, ha már sokadszor üldöz ugyan az a zene! Mint egy jel, egy felkiáltó jel!
Vannak olyan kapcsolódásaim, amik emléke sosem törlődik. Régen megtörtént az elválás, de hordozom élethosszig az emléket. Belém ivódott a pillanat, esélyem sincs elhagyni.
Mert attól a pillanattól örökre megváltoztam.

Szép adventi hétvégét Mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram