Babonás vagy? Én óvatos. Persze, kivéve péntek 13-án. Kávé! Kávé! Aztán kiderül, kevés a kész zabtej. Csinálni kell. De addig is kávé! Átöblítem a kávéval a zabtejes adagolót! Abból nyerek egy kis gyorssegélyt!


Gondoltam én. A keverék kilőtt az adagoló tetején és a fal, hajam, hálóingem, fél konyhám kávés. Péntek 13. Sikálom a falam, de maradnak nyomok. Mosogatok, törölgetek. A kávém közben hideg is lett. Talán, a hajamról nyalhatnék le még valamennyit, ha nem lenne ilyen pici.


Babonás vagy? Én igen. Most már, igen. Néha, amikor semmi sem a talpára esik. Amikor emelődaruval húzom a fejem a felszínre reggelenként. Amikor egész nap csak kattog az agyam a semmin. Na, akkor jön a péntek 13.


Öreg vagyok, tehát talán 100 évvel ezelőtt, elég sok horrort néztünk. Akkor bírtam még. Ma már meg nem nézném, semmi pénzért. Na, ezer évvel ezelőtt láttam a Péntek 13 című kegyetlen horrort. Majd másnap megnéztük a folytatását is. Az a Szombat 14! Szóval, ha a Péntek 13 egy bepisilős, rémisztő film, akkor a folytatása, a Szombat 14, az egy kész be……


Nap közben megszárad a fal. Kiderül, mennyire undorító ez a péntek 13. Majd igyekszem levegőt is csak óvatosan venni. De, vajon mi lesz a szombattal? Fel se keljek? Az nem megy, van dolgom bőven. Meg én kis agyalós, elkezdtem gondolkodni. Habár, tudom, ezt nem kellene! Valaki gyakran figyelmeztetett, ne gondolkodj! Szóval, gondolkodom. Már nem érdekel senkit, mit is csinálok. Vajon, akkor milyen lesz a vasárnap?


Vajon ez egy tendencia? Vagy csak egy kis pofán verés pénteken? Mi lehet a megoldás? Gyújtsak gyertyát? Oké, de milyet? Melyik a babona gyilkos gyertya?


Legyen békés és szép napotok! Én készítek még egy vödör kávét!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram