Jó reggelt, hajnali ébredők! Sziasztok, pacsirták!

Tudtad, mi vagyunk, kik nyitottak a spiritualitásra? Ilyenkor tudunk a legjobban kapcsolódni a belső énünkkel. Különböző órákhoz más és más belső ok kapcsolódik. Pacsirták, mi öt óra körül ébredünk. Ennek sok pozitív hatása és tulajdonsága van.

Nem arról van szó, hogy muszáj, mert a munkánk olyan! Az egészen más. Hanem, így működünk, a testünk döntése, minden külső kényszer nélkül. Nem csonkítom meg az alvásidőmet, ügyelek, hogy elég legyen. Az egészségmegőrzésben fontos szerepe van az elég pihenésnek. Egyszerűen felébredek.

Az így nyert idővel keretet kap a napom. Még elevenebb, aktívabb vagyok. Bármilyen egészséges szokásra használhatom. Meditáció, reggeli testmozgás. Lassabban indítom be a biológiai motorom, nem kell kapkodni. A természettel együtt ébredés nekem egy szertartás is. Erőt ad és lelkesít.

Állítólag, a sikeres emberek a pacsirta típusba tartoznak. Nem tudom. Nem vagyok bulizós, ezért ez a tulajdonságom nem jelent abban hátrányt. Produktívabb a napom, ha felkelek és van időm beindítani a motorom. Jó alap egy eredményes naphoz.

Személyiségünkben is vannak jellemzők, melyek bagoly, vagy pacsirta létünkköz kapcsolódnak. A pacsirták kitartóbbak és hűségesebbek, de harcban nem vagyunk erősek. Rugalmasabb természetünk miatt nem fenyeget depresszió. Dominánsabb a bal agyféltekénk, elemzőképességünk fejlett. Szívesebben használunk konkrét információt. Jók vagyunk beszédben, remélem, írásban is.

Ki jobb a másoknál? Pacsirta, vagy bagoly? Igazságos a természet, mert adott mindkét típusnak sok jó tulajdonságot a gyengesége mellé. Fontos, hogy ismerjük önmagunkat és figyeljünk ezekre életünk során. Pacsirta ne akarjon, például, éjjeliőr lenni.

Szeretek korán reggel dolgozni, így akaratlanul érzékelem, mindig ugyan azokkal találkozom a neten is. Jó reggelt, pacsirták!

Reményik Sándor: Pacsirta (részlet)

A rét felett
Trillázva lebegett.
Emelkedett.
Alatta zöldesbarna folt:
Az erdő elveszett.
Dalolt, dalolt.
Úgy pazarolta magából a dalt,
Hogy mámorába szinte belehalt.
És mégis olyan üdén, könnyedén
Fakadt a dal belőle, mint a lomb
Nyírfatündérek karcsú ághegyén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram