A pozitív szavak ereje

Pozitívnak lenni nem önbecsapás. Nem önáltatás, és nem naivság. Lehetőségteremtés. Megteremti a lehetőségét, hogy jobbá váljak és az életem rúdját is jobb irányba fordítsam. A pozitív gondolkodás tudatosságot igényel, segít, könnyebben meglátom a szépet és jót, nyitott szemmel járok, hamarabb meglátom a lehetőségeket. Ha arra vagyok hangolva, akkor azt látom meg, ami segít nekem is.

Amikor elönt a bú, csak azt látom meg, ami lehúz. Sőt, semmit sem veszek észre az önsajnálat gödréből.
Amikor mosolygós és kedves vagyok, sokkal könnyebben kommunikálok másokkal. Bizalmat keltek bennük és mindenki szívesen fordul egy kedves ember felé. Én is megértőbb vagyok ebben az állapotban mások bajával kapcsolatban. Ez öngerjesztő folyamat. Mindig a hasonlót vonzom be, optimistán és pesszimistán is, hogy aztán a saját rezgésünk osszuk meg egymással.
Nem hessegetek el semmilyen problémát! Csupán másképp állok hozzá. A pozitív hozzáállás segít nem kiborulni. Segít a lényegre fókuszálni, a helyzetet felmérni kétségbeesés nélkül. A kudarcban, traumában is nagyon sok a jó tapasztalat, a tanulás.
Mindig van kiút! Sőt, mindig van több lehetőség is. Ha pozitív vagyok, akkor meg is tudom látni, a negativitás és a hiszti nem homályosítja el a látásom! Mindennek van jó oldala is és mindenből lehet tanulni.
A szavak ereje hatással van ránk! Akkor is igaz ez, ha ezek a szavak a saját szánkból jönnek. A gondolataim és a szavaim nem lehetnek ítélkezők, túlbonyolítók, pesszimistán borúlátók! Nem az igazságot kell keresnem ilyenkor, hanem a saját utamat. Mindennek lehet igazságtartalma és igaz lehet az ellenkezője is.
Nagy a szavak ereje. Bevonz és teremt. Meg kell tudni fogalmaznom, mit szeretnék, ha el akarom érni. Jól vigyázz! A tiltás létrehoz. A tagadással állítasz. A szavak szerepe nagy, nem mindegy hogyan fogalmazol! Amitől félsz, az bekövetkezik. Aminek ellenállsz, az hat rád. Pontosan kell szavakba önteni a vágyaim, hogy azok teljesüljenek.
A pozitív szavak ereje segít a rossz napokon és a mélypontokban is. Hiszem Müller Péter szavait:


"Szeretetben élni azt jelenti, hogy egymást nemcsak többnek látjuk, de föl is emeljük! Szeretetteljes légkörben a képességeink felfokozódnak. Megszépülünk, megnemesedünk. A legjobb jön ki belőlünk."


Egy laza kapcsolat is felemel két embert, ha a szeretetüket ki tudják mutatni egymás felé. Sőt, a viszonzatlan szerelem is hat a szereplőkre, jobb emberré válhatnak általa.

Dobd le a válladról az ítélkezés és a megmondó-ember hátizsákját! Meglátod, mindjárt könnyebben és egyenesebben haladsz tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram