Nők napja az Agórában

Szeretettel köszöntelek Benneteket!

Lélekangyal blogger, Etelka vagyok. Egy nő, egy asszony, egy anya, egy nagymama. Sok gondolat összegyűlt bennem és ekkor, egy barátom tanácsára, elkezdtem egy személyes blogot írni. Ebben megírom a saját történetem, hátha másnak ötletet ad, hátha lelkesít nőket, hogy jobban megélhessék női létüket.

A pillangók nem látják a saját szárnyaikat, így nem tudják, milyen csodálatosan is néznek ki. Így van ez az emberekkel is. Ezért van szüksége minden embernek egy igaz társra, aki el tudja neki mondani, milyen gyönyörű valójában.

Életem egy szakaszában eljutottam odáig, hogy változni szeretnék. Már túl sok rosszat láttam és éltem, és nem hiszem, hogy csak így lehet. Mi lenne, ha jó lennék? Nem győztes, nem sikeres, nem a dobogóra vágyom. Csak úgy egyszerűen jó. Önmagam jobbik kiadása.
A meditációval kezdődött. Illetve, akkor már nem volt teljesen idegen, de nem volt gyakori, rendszeres és megtervezett. Megtanultam és gyakoroltam.

Amikor már elég mélyen megjártam a gondolataim mélységét, érdekes dolgokkal találkoztam. Minden fejben dől el! Tehát itt kell munkálkodnom először, ha változtatni akarok. Meg kell ismernem és kedvelnem azt a kis nőt, aki reggelenként visszanéz rám a tükörből. Van egy genetikailag kódolt valóságom. Mit kezdhetek ezzel?

Az elme felülírja a genetikai programozást? Az elme és a test elválaszthatatlan. A gondolatok közvetlen kihatással vannak arra, hogyan alakulnak a test élettani folyamatai. Gondolataink energiája erősíti, vagy gyengíti a sejtfehérjék működését. Tudatosan ügyelek arra, mire fordítom agyam energiáit. Minden gyógyszernél hatékonyabb a gondolat ereje. Csak egy példa: a parázson járás, amikor nem ég meg a talpad.

Egymagában persze a pozitív gondolkodás nem elég. Nem lehet figyelmen kívül hagyni a tudattalant sem. Fontos ezek rugalmas és nem görcsös kezelése. Ha önmagad jobbik kiadásán dolgozol, akkor ez nem lehet egy harc, küzdelem! Csak szeretettel és szelíden, kesztyűs kézzel!

Itt kap szerepet a sejtjeim működéséhez megadott egészséges táplálkozás. Vagyis: iszom elég vizet, fogyasztok elég fehérjét és zöldséget. Amikor elkezdtem ezzel tudatosabban foglalkozni, sok mindent kipróbáltam. Nem lehet ráhúzni semmi szabályszerűt. Mind külön indivídum vagyunk, meg kellett találnom a saját utam! Étkezési szokásaimban a mennyiség meghatározása lett fontos. Nekem hatékony a rendszeres zöldség és gyümölcs turmixok fogyasztása. Ügyelek, hogy mindig legyen elég fehérje és kerülöm a cukor fogyasztását. Kenyér és társai csak kis mértékben és akkor is inkább rozsból készült. Mindenkinek ki kell kísérleteznie, hogy az egészséges táplálkozási szokásokból neki melyek a hatékonyak. Neked kell megtalálnod a saját recepted önmagadhoz!

A tudatosságról tovább: A tudattal rendelkező életformákban az agyműködés lehetővé teszi a sejtközösségek összehangolt jelzésekre reagált működését. A kiegyensúlyozott tudati működés, gyógyuláshoz segíti a beteget is, a nem megfelelő tudattalan szabályozás megbetegít.
Nem beszélnék az ösztönökről és egyéb észlelések hatásáról.

Mit tesz a hit?
A placebo hatás. Számtalan kísérletet végeztek ezzel kapcsolatban. Nekem a kosárlabdázókon végzett kísérlet tetszett, ahol a kontroll csoport csak két év múlva tudta meg, hogy rajtuk nem végezték el a beavatkozást, mégis megtették, amit előtte elképzelhetetlennek gondoltak. Mikor tudatállapotunk megváltozik, életfolyamataink is módosulnak. Kimutatható az agyi aktivitás akkor is, ha nem kap az alany valójában a gyógyszerből, vagy kísérleti anyagból. Vagyis, az vagyok, aminek hiszem magam! Én nagyon erősen hiszem magam! Hiszek magamban és nem várok külső megerősítésre. Ma már egészen ki is tudom vonni magam a mások véleménye bűvköréből.

Nocebo hatás. A negatív képzetek hatása. Ha a pozitív gondolkodás kirángatja az embert a depresszióból, meggyógyítja, javítja az életminőségét, akkor a negatív gondolkodás is ugyanígy, hat a testi folyamatainkra. Pozitív és negatív gondolataink nem csupán egészségünkre hatnak ki, de életünk minden területére. Amikor felismerjük a hitünk hatalmát, kezünkbe vesszük a szabadságunk kulcsát. A genetikai állományom nem tudom megváltoztatni, de a gondolataim igen. A gondolataim hatására a genetikai állomány kifejeződése is megváltozik. A pozitív észleletek erősítik az immunrendszert, a negatív észleletek gyengítik. Nem mindegy, milyen szemüvegen keresztül nézem a világom.
Erre a legérzékenyebb bizonyítékom a jobb agyféltekés rajzoláson készített önarcképem, melyet néha kedvesnek, néha szomorúnak látok. Hangulatomtól függően. Vagyis tőlem függ a tapasztalati valóságom, a szubjektív valóságom erősebben hat, mint az objektív.

Semmi sem megy gyorsan, sőt a kézrátétel sem megoldható. Dolgozni kell magunkon. A pozitív gondolkodás nem könnyű. Nagyon nehezen értem el például, hogy még gondolatban se minősítsek. Senkit. Sem másokat, sem önmagam.
A változás, a boldogság a komfortzónámon kívül van. Nagyon nehéz ezt a lépést megtenni. A szűk kis világom, bármilyen is volt, a biztonságot jelentette. Nehéz volt elhagyni, kilépni, kinézni belőle.

Meg kellett találnom azokat az eszközöket, amelyek beválnak és segítenek a kilengésekben. Sokat hallgatok zenét. Mindig van otthon gyertyám, hogy javíthassak a hangulatomon. Az érzelmeim megélem, és ebben nem hagyom magam befolyásolni. A szomorúságot sem fojtom el! Ha kell, sírás, egy jó barátnős beszélgetés enyhíti a feszültséget. Nem viszem tovább, kiszomorkodtam és elhagyom. Minden nap új és új boldogságok születnek.

Minden szépség belül születik. Ha férfi vagy, ha nő, a kisugárzásod meghatároz.
Idézet önmagamtól, egy blog bejegyzésből:
Nehezebb dolog megérteni, hogy mindegy mennyit kaptál születésedkor, idővel a belső kisugárzás felülír mindent. Belül kell kitakarítani, rendet tenni, megbékélni és utána a külső is idomul ehhez. A belső béke. A pozitív hozzáállás. Képesség szeretni önmagad és másokat. A bűnbakkeresés feladása. Az irigység és féltékenység megszüntetése. A kontrollmánia! Ez utóbbi azt hiszem elég gyakori női tulajdonság.

Olvastam bizonyos tulajdonságokról, amik fúriává tesznek idővel. A házsártos asszony, aki magából gyakran kikel, veszekszik, feldühödik, civakodik. A hárpia, aki állandóan zsörtölődik. Ezek a tulajdonságok sokkal jobban meghatározzák a vonzó külsőt, mint isten adta vonásaink. Persze, ennek tudatosulni is kell. Szembe kell nézni vele, szembe kell nézni önmagunkkal.

Mindig meglep, hogy ezek a számomra evidens és egyszerű tények mennyire elfogadhatatlanok egyesek számára. Nem számít, hogy vékony vagy molett, gazdag vagy szegény, szőke vagy barna, tanulatlan vagy diplomás. A belső béke mindenkinek szíve joga. A belső békéd és szerető szíved, meghatározza a megjelenésed.

Megkaptam: könnyű neked, tiszta genetika! Most magyarázkodjam? Ugye, civilizálatlan lenne anyám külsejével példálózni. Már csak azért sem, mert külsőmben teljesen az egyik nagymamám formázom, aki egyáltalán nem volt egy klasszikus szépség. De egy nagyon pozitív szellemű, jó kedélyű asszony volt. Ő aztán nem kiabált, nem veszekedett, nem házsártoskodott. Tisztelte mindenki szabadságát és méltósággal viselte a reá mért terheket is. Nagyon idős korában is kellemes megjelenésű nő volt. Kedves és mosolygós mindenkivel.

Nők, lányok, asszonyok! Tegyetek magatokért! Dolgozzatok a lelketeken és utána a testeteken! Jár nektek a belső és a külső szépség!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram