Ne szép legyél, hanem értékes!

Ne szép legyél, hanem értékes!
Ma egy igazán izgalmas gondolat gördült elém! Egyet fogtok velem érteni! Többször is nekifutottam, mire végigolvastam a férfi véleményt. Kedves férfi, őszinte és karakteres véleménye. Azonnal a két nem agyi működése közötti különbség jutott az eszembe. Ugyan annak a dolognak a két oldala. Ugyan az, de más nézőpontból. Milyen szépen elcsúsznak egymás mellett? Rosszabb, mint a párhuzamos, még egymás mellett sem tudnak haladni. Keményen ellentétes, egyre távolodó egyenes vonal a tiszta fehér lapon.


Beleugrok a közepébe! Szóval, reggel, amikor női szemed a tükörbe néz, ne szépnek lásd magad, hanem hasznosnak. Nem jó, ha szépnek gondolod magad, mert akkor hiú liba vagy! Hasznos és értékes légy! Oké. Értem én. Értékes konyhai munkás, takarítónő, nevelőnő, szexgép. Értékes és hasznos. Vajon, ha szépnek érzem magam, akkor nem tudok főzni? Biztos ez? A szép kis kezembe nem illik a porszívó? Csak, akkor, ha csúnyának érzem magam?


Kérdezném, attól a kedves férfitól, aki megosztotta a gondolatait velünk, hogy a férfit sem láthatom szépnek? Ciki. Én szépnek látom. Kell egy új szemüveg. Hisz a nőtársaim nem mind látják szépnek. Sőt, ők nem annak látják. Kívülről! De én látom, hogy milyen szép belül. Gyönyörű lelke van! Imádni való humora. Nagyon intelligens beszélgető társ. Érzékeny minden rezdülésemre. Szép! Tényleg szép!


Gyakran érzem, hogy provokálja is tőlem a megerősítést! Nem egy gyermekről van szó, sőt nem is éretlen lelkű már, érett egyéniség. Mégis, néha kell neki egy kis lökés, egy kis megerősítés, hogy kimondjam. Szép vagy! Mindig megmosolyogtatja a szívem, hogy egy férfiban is lehet önbizalmi krízis. Akkor pedig felém fordul, én pedig megerősítem.


Legyen értékes a munkahelyén. Legyen értékes a tevékenységeiben, alkotásaiban. Kapcsolatban viszont nem tárgyiasítanám! Nekem ő nem egy értékes tárgy! Mint, ahogy nekem is fájna az érzés a viszonyunkban, ha hasznosnak és értékesnek gondolna. Neki én szép vagyok! Mert annak lát. Nem a külsőm alapján érzi ezt, hanem a teljes emberi valómban.


Egy házasság romjain sírta egy nőismerősöm: nem hasznos akarok lenni, hanem szép! Nem pontosan ezt gondolta szó szerint, de bizony, attól a pillanattól, hogy a házasságában hasznos lett a titulusa, és nem szép, már nem érzett kötődést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram