Kapcsolati játszmák és kapcsolódások. Rázós talaj. Ingatag. Ha nem inog, akkor is ritkán tökéletes. Természetesen mindig a másik hibájából! Mindig tehet valaki arról, hogy éppen most mi a bajom. Istenem, boldoggá kellene tennie valakinek! Jaj, hát miért nem tesz boldoggá? Ez lenne a vérségi kötelessége! Ezt ígérte annak idején!


Sok kicsi fájó sebet kaptam az évek alatt ebben a témában. Ezek ma már csinos kis hegekké szelídültek. Nem írom, hogy okosodtam. Inkább csak tanultam. A magam kárán. Ami nekem jó, az lehet jó másoknak is. Nagyon nehéz tapasztalat, de nagyon fontos.


Népmesei fordulattal. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy. Egy ember. Egy másik ember. Aki rám talált a fájdalmával. Zaklató és idegesítő lelkével. Meg a nagyon különleges kommunikációjával. A végletekig felidegesített. Többször is elküldtem a pokolba. Ment is. De a bajban és szükségben mindig jelen volt.


Tanulékony vagyok. Tanultam a leckékből. Lassan kezdett az ő hozzáállása az enyémmé válni. Átszőtte az életem. Egyre több kapcsolatomban alakult ki a tőle tanult viszony. Nagyon nehéz ezt szavakba önteni, pedig ez az egyetlen út az igazi emberi kapcsolatokban.


„Amikor elveszel lent a folyómederben, én ott leszek
Amikor eltévedsz a sötétben, én ott leszek
Ott leszek, amikor összetörik a szíved
Sosem leszel egyedül, én ott leszek neked
Én ott leszek”


Jelen lenni a szeretteink életében. Nem nyomulni. Nem ítélkezni. Nem osztani az észt. Sőt, hallgatni! Elfogadni. Nagyon nehéz, pedig mennyire fontos!


Nem így szocializálódtunk! Nem ezt tanultuk a felnőtté válásban! Hagyni a másikat a saját életében boldogulni. Hagyni a saját hibáival. Azok az ő kövei, meg kell botlania. Nekem csak jelen kell lenni!
Csak. Hát ez a csak a legnehezebb. De megtanulható! Amikor pedig már az életed része ez a fajta kapcsolódás, nagyon sokat fejlődnek a viszonyaid! Mindegy, hogy családi, baráti, vagy partner kapcsolat!


„Oh, oh, én ott leszek
Amikor szükséged van egy kis szeretetre, én megosztok veled egy kicsit
Igen, át fogok menni
Sosem leszel egyedül, én ott leszek neked
Én ott leszek, ott leszek neked
Én ott leszek, ott leszek neked
Óh, esküszöm, hogy elég szeretetem van mindkettőnk számára, ooh, ooh, ooh
Sosem leszel egyedül, én ott leszek neked”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram