Levert, szomorkás hangulat, mélabú vett rajtam erőt. Ez a tartós lehangoltság nem tesz nekem jót! Gátolja a lelki működésem, pusztítja az önbecsülésem. Nem maradhat így! Ki kell törni belőle.


Törődök magammal! Ki más tenné? Csak én. Rezgésszint emelő praktikák. Már korán reggel. A szomszédaim megnyugtattak, hogy nem hallják a zeném, pedig rányomok egy kicsit ilyenkor. Néha mellé nyúlok a nagy igyekezetben! Most éppen a Hőhullám című katasztrófa filmet választani nem bölcs döntés. Annyira azért jó volt, hogy nagyot nevettem magamon.


A női megérzésről írt cikksorozathoz sokat olvasok. Frissek a témában a gondolataim. Egy könyvet csak sorkiemelővel veszek a kezembe, elég nehéz olvasmány. De egy-egy túlkomplikált bekezdés után jön egy velős összefoglaló. Azok nagyon tetszenek. Bízom a nem tudományoskodó megfogalmazásokban, amikor olyan, mintha a fejemben születtek volna a szavak.


Ez a bizonyos megérzés, intuíció, születésemtől velem van. Aktív és erős. Még idegennel kapcsolatban is előfordulnak kósza gondolataim, amik aztán valóságot is alkotnak. A hozzám közel állókkal pedig néha túl erős is az érzésem. Talán, mert azok számítanak. Azoknak pontos értelme van.


A melankolikus hangulat gyökere most, azt hiszem, az intuíció okán van. Pontosan érzem az őszintétlenséget. Ha pedig egy hozzám közel álló teszi, akkor az már nehéz. Nem a becsapottság a fájó, hanem, hogy teszi. Gyakran leírom, hogy mennyivel jobb az őszinte nyíltság! Tudom, az élet nem fekete-fehér, de attól még lehetünk őszinték.


Eszemben sincs az illetőt kérdőre vonni! Megbeszélni sem szeretném. Hisz az már olyan, mint leköpnek és letörölik! Senkit sem akarok megváltoztatni, átformálni. Tisztelem az egyéniséget, a személyes szférát. A hazug valóság különben sem az enyém!


Az enyém a seb. Amit most lassan gyógyítgatok. A melankólia elmúlik. A rezgésem újra a magasságokban lesz. Visszatér minden a jobbik mederbe. De egy dolog már örökre megváltozott, többé már nem tudom őszinte barátnak hinni! Bármi oka is van az őszintétlenségnek, nálam felejthetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez az első hozzászólás már megérkezett.
Légy te a második, aki folytatja!

  1. A lehető leg sértőbb dolog az őszintétlenség, mellébeszélés... Én is kb fél éve, hogy kezdem megérteni, miért maradt abba egy 30 éves barátság.. nem volt egyszerű ,de már sikerült. Rájöttem, hogy 10-20 év sem elég sokszor ahhoz, hogy igazán megismerjünk valakit(🤨) Viszont ezektől is fejlődünk, tehát nem baj ha megtőrténnek.. (még ha egy picit bele is halunk) Nem mindig barát az, akit annak hiszünk.

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram