A böjtkúra ősidők óta elismert és gyakorolt gyógymód. Az önfegyelmezés és minden, az általunk felvállalt és fegyelmezetten végigvitt, tűrőképességünket javító módszer alkalmas arra, hogy jobban odafigyeljünk az egészségünkre. Aki pedig odafigyel az egészségére, az hozzájárul élete meghosszabbításához. A böjtre azonban csak felügyelettel, az egészségügyi állapotunk teljes ismeretében szabad vállalkoznunk.


A méregtelenítés nagyon fontos, hogy testünk megbirkózzon a külső hatásokkal. Vírusok, betegségek, az időjárás ártalmai, mind terhet rónak a szervezetünkre. Már böjtöltem, tudom, hogy a léböjt az egész szervezetre hatással van. A salaktalanítás eredményei hamar megmutatkoznak. A léböjtkúra méregtelenítő hatásának köszönhetően az anyagcsere folyamatok javulnak, a túlsúly csökken, a bőr feszesebb és tisztább lesz, a haj fényesebb, a szem csillogóbb. A kúra önfegyelemre szoktat, magabiztosabbá tesz, javítja a testi és szellemi erőnlétet. Persze, csak megfontoltan és szakszerűen! Követtem el már hibákat is ebben! A mértékletesség nagyon fontos.


Évente egyszer szervezetten, erre kitalált helyen, szakemberek által irányítottan böjtölök. Szinte teljes körű életmódváltáson estem át ezért. Az ott szerzett tapasztalatok elindítottak egy úton az egészségben megélt idős kor felé. Gyógyszerek nélkül, jó fizikai állapotban teljes életet lehet élni az évek számától függetlenül.


Most nem szükséges fogynom, sőt! Ezért egy kis méregtelenítő kúrát iktatok a napirendembe, de nem teljesen böjtölök. Zöldség levest eszem minden étkezésre. Brokkoli, káposzta, karalábé, sárgarépa, fehérrépa és burgonya az alapanyag. Fűszerezésre fokhagyma, vöröshagyma, bors, kömény, babérlevél kerül bele, kicsi sóval. Lassan főzöm meg. Először a leszűrt levet iszom meg, majd, mint egy második fogást, a főtt zöldséget eszem. Nekem most ez a három napos kúra elég is lesz. Délután gyümölcslével biztosítom a napi vitaminbevitelt. Ki hogyan bírja, én reggel a D vitaminhoz egy korty olíva olajat fogyasztok. Kell ehhez a vitaminhoz a zsír.


Írás közben visszaemlékeztem a léböjtházban töltött napokra! A jó társaságra és a nagy túrákra. Kedvencemre, Pannira, a gyógytornászra, akinek a gyakorlataival kezdem a napot.
Ölellek Bennetek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram