Hygge

Itt is a Lidlben vásárolunk, mert könnyebben eligazodunk a termékek között. Meglepett, hogy a teli szatyor kevesebb pénzünkbe kerül, mint… Nem részletezem, ebbe az irányba kár lenne elindulni. Csak egy apróság, a minimálbér bruttó egy millió körülbelül. Erre rásegít még az adó sávos elosztása.

Nem tudom, ez az oka, a jobb anyagi biztonság, vagy valami más, de szembeötlő a nyugalom és kiegyensúlyozottság. A rokon tervei követhetők és halad is szépen a megvalósítással. A környezetében élők is rendezett körülményeket mutatnak. Kiszámítható és megvalósítható életek. Élhető élet, amire mindenki vágyik. Nincsenek ellenségek, nem kell félni, csak egyszerűen élni kell.

Beszélgettünk erről, mert minden városnézés alkalmával rácsodálkozom a kis sörözőkben csevegő, a parkokban heverésző, a bárhol napozó tömegek békéjére. A hygge, a dán életérzés, ami a pillanat élvezetét jelenti. Ezt ismernünk és gyakorolnunk kellene, bárhol is élünk!

Nagyon sokat jelent a mentális egészségünk megőrzésében, ha képesek vagyunk a mindennapokban pihentető pillanatokat teremteni. A köz arra vágyakozik, hogy teljen wellnessre, nagy utazásra, külföldi nyaralásra, legnagyobb valamire, és az ad majd lelki békét. Aztán mégsem ad. A legtöbb ember nem értékeli a pillanat boldogságát, a megfoghatót, a jól átélhetőt, amit most megmutattak nekem a dánok. Ők tudják, a pillanat örömteli átélése fontosabb, mint az évente egyszer megejtett milliós utazás.

Hygge. Gyertyafénynél üldögélni egy itallal. Meleg takaróba burkolózva filmet nézni este otthon. Rácsodálkozni egy sétán a természet szépségére. Megélni az együttlét szépségét valakivel, baráttal, kedvessel, rokonnal. Illatos fürdő egy nehéz nap végén. Egy különösen finom kávé, tea, csokoládé, süti elfogyasztása. Megbámultam egy sütiző asszonyt, aki egyedül üldögélt az asztalánál. Az arcára kiült a békés nyugalom, láthattam, hogy az a világ legfinomabb csemegéje.

Sorolhatnám sokáig, de még tanulnom kell ezt! A lényeg, hogy tudatos legyen, élvezzem a pillanatot, rögzítsem a fejemben, ez egy üdítő, pihentető idő, amit a lelki egészségemért adok magamnak.

A megadható és megkapható gyógyító életérzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram