"Légy erős! És higgyél magadban! És tartsd a nehezet könnyűnek. És a küzdelmet gyönyörűnek.
Az élet: kalandtúra." Müller Péter


Igaza van Müller Péternek, az élet egy kalandtúra. Persze, ha úgy éljük! De, amikor úgy éljük, tudatosan, felelősen önmagunkért, néha akkor is nehéz. Nem látunk mindent. Nem tudjuk kimondani, szavakba önteni azt, amit valamikor ott mélyen betonba öntöttünk, hogy örökre rejtve maradjon.


Kitörni a beidegződések börtönéből, nagyon nehéz. A napi rutin, az automatizmussal tett cselekedeteink nem szívből jönnek. Megszoktuk. Ha kitörünk a megszokások rabságából, és szívünk szerint élünk, akkor látjuk meg, milyen is az életünk valójában.


Az elfojtásaim letoltam a tudatalattimba, jó mélyre. Ezek, mint valami sorsszerűség, törnek néha a felszínre. Néha megbetegítenek. Mindig megmutatják magukat, bármilyen mélyen is vannak. Sok meditálás kellett, míg elkezdtek feltörni, de érzem, vannak még csontvázaim. Hisz tudatosan élek, figyelek magamra és mégis vannak buktatók.


Egy barát szembesített egyszer bizonyos elfojtásaimmal. Nem is elemezett különösebben, csupán a beszélgetés hozta elő a gondolatait. Nagyon meglepett a szavai igazsága, és az hogy ezekről mintha nem is tudtam volna.


Mint az élet más területein, a lelkünk bajairól is szívesebben gyártunk összeesküvés elméleteket, mint hogy bele kotornánk. Mert ugye, az fáj. Nagyon keserves és fájdalmas. Mégis meg kell tenni önmagunkért. Sőt, lelkünk állapota az utánunk következők életére is hatással lehet. Egy család transzgenerációs állapota is múlhat tetteinken.


Sok szakember segíthet ebben. Ha szükséges, meg kell próbálni! A generációkon átívelő terhek sokat árthatnak. Számított az is, hogy megismertem magam. Azt a mezítelen lelket, ami belül van. Meglepő tényeket tudtam meg magamról. Gyakran vélünk valótlanságokat! Akár, belül vádolhatunk tévesen is valakit. Mi nők, gyakran hisszük a férjünket, társunkat a hibásnak. Biztosan azért vagyok ilyen, mert ő bánt, ő nem segít, ő a hibás. Aztán felszínre kerülhetnek eltemetett gyermekkori traumák. Teljesen más területen elszenvedett bántások. Ha megvan az ok, kezdődhet a gyógyulás.


Tehát, elfojtásaim! Kereslek és felkutatlak! Utódaimnak a tiszta lelkem hagyom örökül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram