Ezeket a napokat nehéznek élem meg, azt érzem, hogy el vagyok szigetelődve, saját börtönömbe vagyok zárva. Mindenképp érdemes végig gondolni, milyen múltbéli működésekhez - kapcsolatokhoz - szokásokhoz - hitrendszerekhez ragaszkodom, melyek börtönbe zárnak, korlátozzák, sötétségben tartják lelkemet.


Támogatni, szeretni, mellé állni valaminek, segíteni könnyű. Nagyon nehéz viszont önmagunkon dolgozni. Megtalálni azt a kiutat, ami éppen most jó. Megtalálni azt a pontocskát, amit ki kell törölni, hogy odaférjen az új és jobb.


Bizonyos életszakaszokban ez hiába tűnik nehéznek, mégis könnyű. Napi tennivalók elsodornak magukkal és szépen tisztára csiszolják rajtunk a rosszat. Most látom ezt, amikor tetemes időm van önmagammal foglalkozni. Mintha megoldhatatlan lenne az, ami munka, gyereknevelés, háztartás és mellékállás mellett működött.


Mivel is tudom most támogatni magam?


Kitartóbb meditációval kezdem a napot. Adok időt a jó kedvemnek, hogy kimásszon a takaró alól. Nyugodtan kávézom és engedem közben a Napocska süssön rám.


Nem szoktam ilyet, de szürke napon is teszek fel egy leheletnyi sminket. Itthonra? A bevásárláshoz? Igen. Ez most magamnak szól. Vidám tavaszi színekbe öltözök. Vidám kis nő leszek ma. Ezt az öltözékemnek is támogatni kell!


Nem maradok magamban, beburkolózva a magányos önsajnálatba. Keresek társat egy kis gyalogláshoz vagy kerékpározáshoz. Egy társat, barátot, akivel nem lelkizünk!!!! Nevetünk, és jól elfáradunk.


Ma csak könnyű ételeket eszem. Támogatom a testem és nem nehezítem a munkáját. Vajon mi is legyen az ebéd? Saláta és egy szelet hal? Még gondolkozom ezen.


A csöndes estéhez ma nem illik semmi nagy regény. Még romantikus történet sem! Ma egy magazin kell laza olvasnivalókkal. Kicsi divat, női praktikák, receptek és rejtvények.


Ma önző leszek. Hárítom a feladatokat. Egy napot a családból is kiszakítok. Ma magamat viszem sétálni, altatom el, szórakoztatom és gondozom. Táplálom és támogatom a lelkem, hogy feltámadjon poraiból és elszakadjon attól a múltbéli sérüléstől, ami napok óta marcangolja és fogva tartja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez eddig 2 hozzászólás érkezett.

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram