Ragyogó időben kerekeztem egy nagyot. Még nem volt annyi a jó időből, hogy elég lenne, tehát amikor van lehetőség, élvezem. A természet mindig segít, amikor a lelkem enni kíván. Szerencsés vagyok ma, van szabadidőm, lelkierőm, fizikai állóképességem, és persze, az időjárás is a lelki társam.

A fájdalomtestem már elhagytam egy ideje, így rémísztő látni, amikor valaki más éppen eteti a magáét. Mikor még a magamét tápláltam, a jó idő, a vidám program, a mozgás, és mindenféle jó dolog az életben, nem tudott eltántorítani. A fájdalomtestem enni kért, tehát jöttek a rossz gondolatok, a vádaskodás, a lehúzó gondolatok, mások hibáztatása, vélt és valós sérelmek emlegetése. Gyűrűzött, gerjesztette magát megállíthatatlanul, és már nem is számított semmi más. Idővel azonban megtaláltam a kis gonoszt, kitanultam magam, nem hagyom, hogy irányítsa a gondolataim.

A magam keresztjét elhagyva is nehéz nézni és látni, amikor valaki a maga ördögi körében kering és eteti a fájdalomtestét. Senki sem segíthet rajta! Mindenkinek magának kell megkeresni és megtalálni a saját élete rossz gondolatait. Néha egy egész család bámulja megrendülten ezt az egészet, és tehetetlen. Sőt, szenved ilyenkor mindenki, mert a gazdatest nem elégszik meg az önmarcangolással, sorra veszi minden közelálló hibáját, vélt tettét, kitalált bűnét. Aki életében egy hamis én mögé bújt, azon teljesen elhatalmasodik ez az érzelem. Irányítóvá válik, kézben tartja a gondolatokat és nem enged helyet semmi jónak.

Eckhart Tolle nevezi lelki parazitának. Jó ez a kifejezés, mert miután megfosztja a gazdatestet az életerejétől, kimerítette, akkor kiszolgáltatja mindenféle betegségeknek. A fájdalomtest, amikor ébred, azonnal enni kér, mindegy ki van a közelben, mindenáron a másik ember fájdalomtestét akarja feléleszteni.  Egy idő után ebben a helyzetben aztán, a családtagok, szerető társak, le és felmenők, nem is ismernek már egymásra, annyira eldurvul a helyzet.

A lélek nehézségei elől aztán ma elmenekültem. Nem tehettem mást. A kerékpáromra pattantam és addig tekertem, míg ki nem söpörtem a fejemből a rossz gondolatokat. Nem bántam meg, nagyon jól esett. Talán, egy sapi hiányzott a fejemről, de minden más rendben volt. A testi erő, a fizikai állóképesség minden szempontból nagyon fontos. Még a lelki terhek megoldásában is segít

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram