Egy Nigériában élő digitális tartalomkészítő oldalán találtam ezt a képet. Kerestem a kép forrását, de nem találtam meg. Ez a kép valami nagyon mély tartalommal bír a számomra! Mélységesen mély vélemény a férfiról, az igazi férfiról. Elvakít most a regényírás lelki nyomása, majd nem azzal kezdtem, hogy: De jó lenne, ismerni ilyen férfit! Aztán megszégyelltem magam. Nem lehetek ennyire nekivadulva néhány tapasztalat miatt, hogy tudomást sem veszek a jókról, azokról, akik erősítik a szabályt, mert nem engednek az általánosnak, és mégis mernek érezni.

Legtöbb nő úgy éli le az életét, hogy nem tapasztalja meg az igazi szerelem értelmét. Sőt, abban a meggyőződésben marad végig, amit kapott, az elég, így igazságos, neki ennyi jár. Mert a világot a férfi mozgatja, körülötte kering a bolygóvilág. Istennek hála, vannak kivételek!

Nagyon erős ez a kép, kemény mondanivalót rejt. Arról mesél nekem, hogyan kell a férfinak bánni a nővel! Minden egyes nap, amíg az életük közös, sőt, talán azon túl is. Generációk, emberöltők múlnak el úgy, hogy nem kapja meg a felnövő kisfiú azt a tudást, amitől igazi férfivé nőhet. Igazinak nem csak a nő miatt kell lennie, hanem első sorban önmaga miatt. Győztessé akkor válhat, ha áll mellette egy igazi nő, nem egy megsebzett, összetört, meggyötört, hanem ép és egész. Akkor ketten csodákra lesznek képesek.
Az igazi, az tiszteletben tartja a határaimat. Nem kényszerít, és még érzelmileg sem zsarol semmiért, amire nem vagyok készen. Időt szán rám, hogy megértse és megtanulja, ki is vagyok én, akarja ismerni, milyen ember vagyok. Érdekli minden nap, mi történt velem. Őszintén és nem csak udvariasságból. Felhív, keres minden nap. Jaj, nem azért, hogy ellenőrizzen, hanem azért, tudjam, ő van nekem, támogat, és mindig számíthatok rá. Bátorít arra, hogy merjek, éljek, és ne csak múljak, hanem valósítsam meg az álmaim.
Az igazi, az elkötelezett irántam, a hétköznapokban is megkeresi, hogyan szerethet naponta belém újra. Az érzelmeim védelme és megtartása, fontos neki. Nem dönt rólam, rólunk átmeneti érzelmek alapján. Tud bocsánatot kérni, mellettem hű maradni önmagához, megőrzi jellemét. Nem szórakoztat más nőket, megmutatja, hogy neki a prioritás vagyok és nem egy lehetőség mások mellett. Megmutatja önmagát nekem, hogy megismerhessem teljes emberi valójában. Képes elfogadni a traumáimat, és segít, ha kell, kigyógyulni azokból. Nem tesz olyat, nem hozza magát olyan helyzetbe, hogy elveszítsen. Nem vagyok eszköz a szexuális életében, hanem a másik fele abban az ölelkezésben.

Ha nem találtad meg, várj rá, megéri! Ha ismered, legyél te is igazi és ne engedj a hétköznapok nyomásának! Ne alkudj meg kicsinyes célok miatt, nem éri meg!


(Tari Isaac digitális tartalomkészítő írása alapján.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram