Nem régen volt, hogy összefutottam valakivel, akivel már egy ideje nem találkoztunk. Az emberi lélek tudója, ilyen okokból ismerjük egymást. Örültem, hogy látom, kedves találkozás volt. A legkedvesebb az egészben a csodálkozó tekintete. Mosolyogva nézett rám, amíg beszélgettünk és megjegyezte, hogy milyen derűsnek lát. Nekem jól esett a megjegyzése és ő is kifejezte az örömét.


A derű nyugodt lelkiállapotot jelent, megelégedettséget és higgadtságot. Számára azt közvetítettem, hogy biztos vagyok magamban, a céljaimban, és az utamban, amelyen haladok. Most ezen elmélkedem a kanapémon fekve. Visszaidéztem azokat a perceket és azt a nagyon kellemesen bizsergető érzést, hogy egy másik ember őszintén derűsnek nevezett. Így látott engem.


Fekszem és türelmesen várom a jobbulást. Néhány órája kerékpározás közben egy hatalmasat estem egy tócsában. Figyelmetlen voltam, ráfékeztem és a sárban kicsúsztak a kerekek. A térdemről lement a bőr, lett néhány lila folt rajtam, és remélem, a bordáim csupán sajognak és semmi több.


A szép nyári fehér nadrágom sajnálom, kuka lett a sorsa. A kerékpár viszont rendben, tehát néhány nap és újra rémísztgethetem a forgalmat. A hiúságom túléli, már sajnos volt ilyen. Tudom, hogy lassítanom kellene.


Tegnap és az elmúlt napokban, volt néhány kellemetlen vitám. Talán inkább kellemetlen helyzetem. Felzaklattam magam, pedig nem kellett volna. A negatív érzelmeket is fel kell dolgozni, meg kell élni. Hát úgy tettem. Szerencsés alkat vagyok. Nem őrzök sérelmeket, nem takargatok sebeket. Megélem, kiadom, feldolgozom.


Kis karambolom aztán visszahozta a derűmet is. Rádöbbentett, hogy a bolhából elefánt milyen felesleges is. Friss sebeim nézegetem, és közben teljesen elszállnak azok a rossz gondolatok, melyek nem régen még halálosan komolynak látszottak. Látszottak csupán, mert valójában nem is azok! Néha csak megengedjük magunknak a morcosságot. Rugalmatlanul és sértetten reagálunk semmi kis apróságokra.


Üdvözöllek derű újra az életemben! Örülök, hogy velem vagy, és ez maradjon is így. Ígérem, a bolhákat és elefántokat hagyom a csudába!
Szerintetek? Jól teszem?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez eddig 4 hozzászólás érkezett.

  1. Jobbulást Etelka!!!! Talán egy figyelmeztetés, hogy kell egy sisak! 🙂
    Pusziiiiii

  2. Nagyon jól teszed, Drága Etelka, megérdemled a jókedvet, derűt!

    Ne változz senki miatt, Te így vagy jó, és szerethető!!
    A Lila foltok gyorsan el fogják hagyni a tested,de amíg ott lesznek, azok is a tieid, és velük együtt vagy igazi EMBER!

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram