Szerencsés tulajdonság a jó humor érzék. Az meg külön ráadás, ha képes vagy önmagadon is nevetni.


Életveszélyes az az ember, akinek nincs humora. Önveszélyes az, aki híján van minden öniróniának.


Aki él az önirónia gyakorlatával, sokkal mélyebben megérti azt, akiben felfedezi ugyanezt a vonást. Ha valakinek van öniróniája, az azt jelenti, hogy képes reflektálni saját magára. Az önirónia nemcsak önkritikát jelent, hanem az emberi gyarlóság elfogadását is. Az emberi gyarlóság pedig mindig megérint. Ebben benne van az emberi létnek minden szépsége, törékenysége, múlandósága és öröme.


Praktikus vagyok. Van barátom, aki sokat emlegeti ezt a tulajdonságom. Néha kritika és néha dicséret. A tavasznak ez az ideje gyakori férfinevek ünnepe. Hát én bizony a telefonomban praktikusan kis csoportokat tárolok. A megfelelő névnapon csak megírom a köszöntőt és elküldöm csoportos üzenetben. Praktikus. Tudom, kicsit ciki, hogy takarékosan oldom meg. Tudom.


Hát, az idén a saját kardomba dőltem a praktikámmal. Megírtam a köszöntőt és kattintottam. Elment. Ja, nem a megfelelő névre! Pánik hangulat, de nem lehet visszavonni. Elment.


Megoldás. Hát, elküldtem a megfelelő névre is. Istenem, legfeljebb dilisnek gondolnak! Igazuk is van! Magam jókat derültem ezen. Megérdemeltem, hogy a takarékos praktikámmal melléfogtam. Érzelmeken takarékoskodni nem helyes. Most megkaptam.


Csodás nap lett belőle. Persze, reagáltak. Muszáj volt mentegetni magam. Magyarázkodni. Szívet melengető üzeneteket váltottunk.


Fiúk! Imádlak benneteket! Imádom az egészséges és briliáns humorotok! Boldog vagyok, hogy az én szeretteim ilyen szépen viszonyulnak hozzám. Minden vicces reakció azt jelentette számomra, fontos vagyok nektek! Fontos vagyok és törődtök velem. Számítok. Része vagyok az életeteknek. Köszönöm!


Isten éltessen Benneteket névnapotokon! Szívem teljes melegével ölellek benneteket ezen a szép napon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram