A magas érzelmi intelligencia, áldás és átok is. Ha az emberek közelében érzed azok hangulatát, arcukról leolvasod érzelmeiket és vágyod enyhíteni azt, támogatni, segíteni. Felismered, kontrollálod, megéled az érzelmeid, nem pedig félresöpröd azokat, akkor az átlag feletti az érzelmi intelligenciád.
Néha megőrjít az agyam állandó kattogása, az örökös agyalás. A minden túlgondolása. De hát idővel megszoktam. Ilyen vagyok. Én ilyen vagyok. Megtanultam, kezelni. Megtanultam, foglalkozni magammal, hogy ez a tulajdonságom ne felőröljön, hanem hasznomra legyen.


Végül is csodálatos dolog érzékeny szívvel, lélekkel élni! A túlfejlett érzelmi intelligenciám nem a hátrányom, hanem az előnyöm. Szépen megélem a dolgokat, a történéseket! Az örömök és bánatok színt adnak a világomnak! Az életem nem fekete-fehér, hanem a szivárvány színeiben játszik! Milyen izgalmas egy szép zöld-nyugodt péntek után egy tűz-piros szombat! Milyen boldogító a kék-békés szerda a tragikus-fekete kedd után. Majd a hófehér-vasárnap a maga ártatlanságában.
Sokáig harcoltam az életemben az életemért. Aztán elkezdtem élni. Csak élni és megélni! Elfogadni és elengedni. Haladni szépen lépésről lépésre. Megállni és megcsodálni. Elmenni mellette és nem megállni, haragudni. Hagyni a boldogságot áramolni. Átérezni a fájdalmat és tűrni, hogy sajogjon.
Megszerettem az embereket. Nem mindenkit. Azokat, akik az én életemnek is részei. Azokat, akikhez közöm van. Annyi csodálatos ember van! Annyi erős nő, aki mindent kibír. Annyi küzdő férfi, aki csatákat nyer. Annyi szép nő, aki a Napba mer nézni. Annyi bátor férfi, aki a farkastól sem fél. Annyi kicsi nő, akinek már a gyermeki szemében ott van a jövendő csoda. Annyi apró férfi, akiben már születik a jövő.
Szeretlek Benneteket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A bejegyzéshez eddig 2 hozzászólás érkezett.

  1. Etelka!Csodálatosan megfogalmaztad a legfontosabb dolgokat. Vannak életszakaszok, amikor nem vagyunk képesek ezeket felismerni, megvalósítani.Boldogság, hogy neked ez megadatott. Biztos vagyok abban, hogy hatással leszel másokra is. Úgyhogy hajrá Fetelkablog!!!! ❤️

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram