Ma hatalmas szivárványt láttam. A folyó felett, átívelt egyik parttól a másikig. Szép, lenyűgöző látvány volt. Átmenni a szivárvány alatt, az nagydolog. De nem mentem át alatta, hanem menekültem előle. Közeledett a vihar, monumentális volt a látvány, ahogy zuhogott az eső. Mint egy hatalmas függöny, úgy látszódott, és az egész, égboltból zuhanó sötét fal egyre közelített felénk. Menekültünk és szerencsével jártunk, csapkodott ránk a víz, de mire az ég lezuhant, tető alá kerültünk. Felemelő élmény volt ez a kis küzdelem a természettel!

A szivárvány látványa maradt meg nagyon az emlékezetemben. A hatalmas, színes ív felettünk, a mindenféle színével. Mint, amilyen a világ is. Ha a sok embert összeraknánk, sokkal színesebb szivárvány lenne belőle, hisz mindenki más, egyedi jellemzőkkel.
Néha rácsodálkozom dolgokra, mert a magam világa nagyon egyszerű. Na, ne valami együgyűségre gondolj, csupán nem vagyok hajlandó már bonyolítani a sorsom! Jobb nekem a praktikák, cselszövések nélküli, fondorlatmentes életvezetés. Fura, hogy ezt mennyire különcnek látják mások, mennyire magányos és élménytelen sorsot akarnak belemagyarázni.
A trendi, menni a falkával. Ha nem teszed, akkor biztosan magányosan és sötétben sírdogálod tele a párnád! Megmosolyogtat ez. Igyekeztem beolvadni, menni a falkával, de untatott és bizony néha, bosszantott is. Azon már rég túl vagyok, hogy a tömeg határozza meg az életérzésemet, ezért léptem.
Csodálom a szivárványnál is több színben ragyogó tömeget, de azért a saját életemet élem. A falkához tartozás ugyanis, szerintem, teljesen megfoszt az intimitástól, ami az entitásunkhoz elengedhetetlen. Mindenki mindent tudni akar, és mindenben nyakig úszkál, turkál. Mi marad akkor az egyénnek?

Ha elég bátor vagy, és mered vállalni magad és ragaszkodni az egyéni sorsodhoz, bizony kevesebb színt tudsz ragyogtatni, de azok eleven és élő színek. Az egyedüllét önmagunk jelenléte. Az egyedüllét nagyon pozitív; egy jelenlét, egy túlcsorduló jelenlét. Annyira szétárad a jelenléted, hogy betöltheted vele az egész világegyetemet, és senki másra nincs szükséged. Ebben a létben lehet mély és érzelem gazdag kapcsolatot megélni. Feltétel nélkül kapcsolódni, mert van benne intimitás. Ebben a létben kifejezheted magad, alkothatsz, megtapasztalhatsz egyedi élményeket. Ebben a létben, az lehetsz, aki valójában vagy, a saját derűs és boldog valódban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram