Avantgard ritmusban

Életem ritmusa nagyon érdekes. Néha teljesen lelassul, majd váratlanul felgyorsul. A képlete változó. A ritmus túl sok mindentől függ. Az élet hangjai mind más ütemben dobolnak. Szeretnék egy állandó ritmust tartani, de azt hiszem, elunnám az ismétlődést.


Aham. Aham.


Szeretem a nappalok váltakozását. A friss reggeleket és az álmos estéket. Aham. Aham. Aham. Csendben és monoton egymásutánban. Csak az idő percegését hallani, mint szút a fában.


Szép napot! Aludj jól! Jó reggelt! Álmodj szépeket!


A nappalok ütemes haladását. Okokokok… Ahogy suhan a biciklim az aszfalton. A közlekedési lámpák ritmusában tekerek tovább. A szalonna sercegését a tükörtojás alatt. A vízforraló tizenhatodjai, majd negyedek sürgetése adja a reggelem ütemét. Félhangok és harminckettedek, nagy szünetek és kicsi szinkópák váltakoznak. Ti-tá-ti. Ti-tá-ti.


Okokokok


A szívdobbanás ütése, ahogy a dobhártyát rezegteti, ahogy lüktet a testemben. A saját külön ritmusában. Mégis megadja a létem ütemét. A játékteremet bedobolja a maga kíméletlen ütéseivel. Dededede! Csak tarts ki! Dede. Persze.


Dbdbdbdbdbdbdbdb


A dobszerkóm már megvan. Minden adott és szépen felépített. Csak hiszem, vagy valójában? Elfogadom és vállalom. Csak a ritmus és az üteme változó. A békés és a háborgó lélek változása adja a képletet. Pont szinte sosincs.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
?????????????????????????????????????
!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?
!!!!??!!!!??!!!!??!!!!??


A kapcsolódások dinamikája. A lusta együttlétek és a temperamentumos csaták. Szópárbajok és nagy csöndek. Boldog hallgatások és boldogtalan hangok váltakozó üteme. Jó vagy! Jó!


Csend,
melyben
megtalálnak
összetett szavaink.
Zaj,
amiben
elvesznek
megérzéseink.


Elveszések és rátalálások félhangjai után a szapora negyedek és nyolcadok. Mint hajnalonként a meginduló forgalom az utcán. Melyet a macskám a párkányon könyökölve megfigyel. A busz félhangjai után titiző autók.


Szeretem az életem ritmusát! Ezt a változó és érdekes ütemet, ezt a változatos képletet. A napok megélését a mindig változóban. Imádom a hozzám tartozók színes és változatos ritmusát. Amikor egy kottára élünk, és azt is, amikor disszonáns minden.

Érzem és élvezem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram