A Zsuzsa
Biztosan ti is ismertek olyan embereket, akik kitűnnek a tömegből. Akik már azzal szebbé teszik a világot, hogy vannak. Akik nyomán csak jó dolgok születnek, akik építenek, fejlesztenek, gyarapítanak. Nem villognak, és nem ünnepeltetik a napi tevékenységüket, hanem csak lépnek minden nap előre és előre.
Az egyik nekem Zsuzsa. Nem fiatal már és külseje sem egy fotómodellé, mégis ragyog, a személyisége tökéletes a munkájához. Kívül, belül gyermekek nevelésére született! Kitalált valami különlegest és megvalósította. Nemzedékek jövőjét alapozza meg a Tücsök Óvodában.
Édesanyaként nem láttam ennyire mélyen a gyermekeim nevelőit. Fiatal voltam, tapasztalatlan és rendkívül elfoglalt. Egyszerűen nem volt időm ennyire mélyen belelátni az utódaimmal foglalkozók munkájába. Most az unokák életében, már sokkal világosabban látok. Van időm, van alkalmam és van élettapasztalatom. Három évvel ezelőtt már nagyon rácsodálkoztam Zsuzsa munkájára. Kis unokám bátran szerepelt, szépen játszott és kiegyensúlyozottan viselkedett. Amikor már a testvérei is elkezdtek oda járni, nem lehetett nem észrevenni Zsuzsa „keze nyomát”! Eligazodnak a napi rutinban, a mindennapi élet apróságaiban önállóak, tudatosak és ügyesek. Amikor nálam töltenek napokat, mindig megcsodálom a kiegyensúlyozott étkezést! Pedig ők is gyerekek, válogatnak, nyűgösek néha. Fegyelmezetten ülnek az asztalnál, jó étvágyat kívánnak, és – Mama, köszönöm szépen az ebédet! Nincs cirkusz az alvással, nincs nyafogás, hogy mit játszunk?!?!? Nagyon szépen ügyesednek az életük minden területén. Szépen rajzolnak, festenek, énekelnek, verset mondanak.
Nagyon jó egyáltalán belépni a Tücsök Óvodába! Béke van és nyugalom a hétköznapokban. Rend és fegyelmezett viselkedés. Az ünnepnapok érzelmesek, a műsorokban ügyesek a gyerekek. Sok olyan foglalkozás és esemény van, ami máshol nincs! Eredeti és okos ötlet alkalmanként bevonni a gyerekeket a takarításba. Környezettudatosabbak. Hársfavirágot gyűjteni közösen és megtanulni, már ilyen kicsi gyerekkorban ezeknek a hasznát és jelentőségét. Imádtam a cseresznyeszedést a fáról!!! Egészséges és emberi cselekvésformák, amik messzebb mutatnak az óvoda falainál.
Húsz éve neveli ebben a sajátságos környezetben Zsuzsa a lányaival a gyerekeket. Adjon Isten neked Zsuzsa sok erőt és kitartást a további munkához! Köszönöm, amit az én unokáimért is teszel!

Legyen neked könnyű a föld Zsuzsa!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram