Hány éves vagy? Honnan tudod, hogy hány éves vagy? Valójában hány éves vagy? Gondolkoztál már ezen? Szoktál ezeken gondolkozni? A biológiai korunk nem azonos a kronológiaival. Kitöltöttem egy biológiai életkor tesztet. A biológiai életkorom több mint 10 évvel fiatalabb, mint a valós.
Néha összezavarodok. A testem és a lelkem mintha nem lennének összhangban. Ma hasonlót hallottam egy másik nőtől. Tréfásan beszélt valakiről, akivel jót beszélgetett, mint egy kortárssal, pedig a közöttük lévő korkülönbség szinte kiszámíthatatlan. Megnyugtató volt hallani, hogy másnak is vannak hozzám hasonló érzései.
Keresem a helyem egy új életszakaszban és ez nagyon nehéz. Megváltoztak a mindennapjaim. Megváltozott a napi rutinom. Megváltozott az a társadalmi közeg, amiben mozgok. Szeretnék most is tartozni valahová. Jó, tartozom valahová…..de ennél több is van. Gyerekként tartoztam különböző iskolai közösségekhez. Még emlékszem, kismama kapcsolatokra, szülői értekezletekre. Később párkapcsolati összejövetelekre. Csajos bulikra, amik persze nagyon különbözőek, harminc évesen, negyven évesen, ötven évesen. Most pedig már segít a sok tapasztalat, a rutinos kapcsolatteremtési képesség is. Mégis nehéz.
Mindig lelkesen készülök, bárhová is indulok. Meglepően könnyű kapcsolódni olyan közösséghez, ami a sporttal köthető össze. Azt gondoltam, hogy ez például nagyon is korfüggő. Tévedtem. A különböző kulturális eseményekhez kapcsolódó rendezvények már zavarosabbak. Szégyellem, de van, amikor hamar elunom magam és alig várom a végét. Előfordul, hogy körbenézek, és nem tudom, mit is keresek itt. Aztán az ellenkezője, ugyan így.
A párkapcsolati problémák a csúcs. Ugyan olyan nehéz hatvanon túl, mint egészen fiatalon. Az ész és a szív nem akarnak összedolgozni és okoznak galibát sokszor. Ezen a területen nagy segítségemre van az egészséges humorérzékem. Sőt, amióta képes vagyok önmagamon nevetni, könnyebb lett minden általában is. Rájöttem, már semmi sem halálosan komoly! Laza hozzáállás és jó humor segítenek a lelki békém megőrzésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram