Tudod, az elefánt a porcelánboltban. Van, aki sok cselekedetével, néha csak néhány szavával, de tör és zúz. A pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Ne essek túlzásokba, elég a nagy bölcsességekből, értitek a lényeget! Nem bántás a szándéka, de gyakran többet árt, mint használ.

"Az, hogy valakiben mennyi tapintat, illem, megértés, finomság, önuralom, bölcsesség, tisztaság, alázat, önérzet, tisztánlátás, jóság, netán bölcs derű van, az nem az egyetemi végzettségen múlik. Ez érettség kérdése.
Akiben kezd megérni a szó igazi értelmében vett szeretet, mérhetetlen tapintattal működik az emberek között, mert idegei nem végződnek az ujjai hegyénél - átérzi a másikat is. Érzi a másik emberben rezdülő érzelmeket, azt is, ahol ő rezgette meg - érzi, hogy bármit tesz vele, magával is teszi.
A fejlett lélek tudja, hogy a világ törékeny."
(Müller Péter)

Nagyon fontos megérezni, megélni az őszinte és feltétel nélküli szeretetet. Azt a fajta feltétel nélküliséget, amikor a másik ember pontosan úgy tökéletes, ahogyan van. A maga tökéletlenségében és gyarlóságában. Ha elérted ezt az érzelmet, akkor megváltoznak a reakcióid is másokkal kapcsolatban. Akkor érzed azt is, ahol te rezegtetted meg őt, és érzed azt is, ahol ő rezegtetett meg téged.

A feszültséget nem azonnal cselekvésre fordítani, és szidni, visszavágni, hanem beleállni a helyzetbe, ez kell. De hogy ezt így meg is tudd tenni, azt a fenti érzést ismerned kell. Nem vádaskodni, kiabálni kell, ez az önreflexió korlátozásának jele is lehet. Bátran beleállni a helyzetbe, elmélyülni a saját működésünkben, a saját működésünk másokra gyakorolt hatásában. Utána lehet ugrani! Minden külső érzelem, feléd mástól áradó érzés, annyira érint meg, amennyire beletalált a lelkedbe.


Ha elértél idáig, nem leszel elefánt és benned is szebben üllepednek le a másoktól érkező rezgések! Tehát, légy bátor és ne futamodj meg gyáván a vádaskodás lován!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram