Ezt a témát nem szoktam feszegetni. Nekem is vannak határaim. A kitárulkozás erre a területemre nem érvényes. Teljesen mentes lesz tehát az írásom a személyes célzásoktól, de vannak olyan összeszedett gondolataim, melyeket nem hagyok veszendőbe menni.

A mai idézetem, „Soha ne barátkozz olyannal, aki nem jobb nálad!” Confucius tanácsa talán ebben is jól jöhet, nem baj, ha sem alul, sem felül nem választunk. A lényeg azonban maga a szerelem, az érzés, ami bennünk születik és teljesen csak a miénk.

A szerelem szabad, önmagában is létezik. Egy csodálatos állapot, ami valójában önmagunkkal köt össze. Ez a dolga. Az emelkedett, lelkesült, inspirált állapot bennünk van. Nincs elég önbizalmunk és bátorságunk önmagunkért megélni, ezért kötjük a másikhoz, felelőssé tesszük. A legcsodálatosabb a két emberben ébredő kölcsönös szerelem, de értéke pontosan annyi, mint a viszonzatlannak. Ha jól éljük meg, minden formában bennünket épít.
Sem elvárni, sem akarni nem lehet, jön, amikor ideje van. Attól kezdve, hogy a vágyaink megfogalmazódnak a másik felé, ez már függőség. Amikor elvárjuk a másik elfogadását és elismerését, olyat várunk, aminek bennünk meg kell lenni, ami nem igényel semmi külső megerősítést.
Persze, ez mind papolás, ha nem vesszük figyelembe a különböző életszakaszainkat, amikor semmi nem ennyire egyszerű. Főleg, amikor még nincs elég élettapasztalatunk sem. Gondolok itt például a családalapítás idejére, ami inkább közös tervezés és elképzelés, mint szerelmi kérdés. Tehát, azt gondolom, ez igen is csak bizonyos életszakaszokban élhető meg igazán.
A szerelem szabadságát átérezni, és tudni megélni egy másik ember felé teljesen önzetlenül, elvárások nélkül, feltétel nélkül, az nem akármikor lehetséges. Aki viszont eljut idáig, valami igazán különleges érzelemmel ismerkedhet meg. Ez az érzelem felemel, megszépít, jobbá tesz, szárnyalunk benne. Egyensúlyba kerülünk, magas vitalitásunk lesz, megerősödik az önbizalmunk, fényes kisugárzásunk lesz. Ilyen szerelmes állapotunkban pedig bevonzunk, bárki szívesen kapcsolódik az állapotunkhoz. Így megnő az esélyünk a beteljesült szerelemre.

Legyen szép napunk, akár viszonzatlan, akár beteljesült! Itt a tavasz, a szerelem ideje.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram