Az örök kedvenc, Müller Péter: „Ott lehetsz a legértékesebb, ahol az élet a legtöbb akadályt állítja eléd……” Tetszik, és elfogadom, mint hasonlóan, más bölcsességét is. De túlgondolom, mint az élet minden területét. Le kellene már szokni erről, káros és rossz szokás. Tudom, és mégis teszem. Általában, egy elégedett ember vagyok. Sok bennem az elfogadás, szeretem az egyszerű dolgokat, nem fenekítek mindennek nagy kereket. Hiszem, hogy boldogságom alapja a kis dolgok becsülete. A sok kicsi örömke jobban épít, mint valami hatalmas óhaj beteljesülése. Egyáltalán, vannak hatalmas beteljesülések? Akinek nincsenek apró napi örömei, azt a nagy sem fogja boldoggá tenni. Mert, ugye, inkább boldoggá lenni.

Ma megmosolyogtat a kedvencem idézete, mert nagy igazsága van rám is. Jól eligazodom sok dologban, tudom a magam kedve szerint formálni, mégis van, ahol gyakran érzem magam csapdában. Most valahogyan megnyugtatott a bölcsesség. Ott vagyok a legértékesebb? Azon az életterületen vagyok a legfelejthetetlenebb? Jól esik most ez a gondolat! Mindegy, hogy áltatás, vagy való, hisz az igazságom az, amiben hiszek.
Nem lehetünk mindenben erősek, ügyesek, bölcsek. Nem lenne igazságos. Ki ebben jó, ki meg amabban. Nemrég végigfutott rajtam az ismerőseimmel beszélgetve, hogy milyen nehéz lehet az a sok gond, ami őket érte. Nekem nem tűnik olyan megoldhatatlannak, a fejemben futkosnak a jó ötletek. Nekik, látom, érthetetlen az egész gubanc, hát viselik a csapást. Egymás kezét fogva, soha el nem múló szeretetben. Nagyon jók lehetnek ebben, a párkapcsolatban, a társ meglelésében és megtartásában.
Ha már a lényegnél tartok, hozzátartozik, hogy a tökéletlenségükben is imádom az emberi kapcsolataim. Van ebben valami báj, érzelmesség, a törékenységünk megtapasztalása. Soha nem haraggal élem meg ezeket, sokkal inkább sajnálkozom magunk miatt. Mintha csak elmennénk egymás mellett, elhagyva a saját boldogságunkat. Megvolt, a kezünkben volt, csak éppen ügyetlenül leejtettük.

Csodaszép reggel, az idő lelkesítő, új nap, új csodákkal! Hát, akkor elmosom a kávésbögrém és kitárom a szívem a mai örömöknek! Legyen szép napunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram