Smink zenekar

Vannak témakörök, ahová kevesebbet írok. A dress code is ilyen. Valahogy, nem talál meg mindig ez a téma. Nem, mintha nem foglalkoztatna, de nem olyan hangsúlyos, hogy cikk is keletkezhessen belőle.

Témám lett a sportos, de mégis hozzám illő öltözködés a lábam problémái miatt. Kiegészítettem a ruhatáram néhány könnyebb darabbal. Sportcipőhöz illő nadrággal és szoknyával, azokhoz viselhető felsőkkel. Ami azonban jelentősebb szerintem, az a jó idővel megváltozott arcápolásom. Poént keresve az íráshoz, megkérdeztem a barátom, mi jut először eszébe erről a szóról, hogy smink. Szándékosan provokatív akartam lenni, mert a férfiak nem igazán kedvelik a festett, púderezett bőrünket, de nem kaptam meg azt, amit vártam, egy bölcselkedést a természetes szépségről. Rövid gondolkodás után kaptam egy határozott választ: Zenekar!
Ez is csak azt a hitem erősíti, hogy a bőrünk állapota nekünk, nőknek fontos, a férfiak a belső kisugárzásunk értékelik és nem a makeup minőségét. Világos bőröm egyik fontos védelme a napvédő. Télen is használok foltok, a napártalom elleni krémet, de a ragyogó napsütésben ez még fontosabb lett. Az 50 faktor ma már rendkívül lényeges! Sokféle termék van a piacon, ki-ki a pénztárcája szerint válogathat.
Világos és száraz arcbőröm másik lényeges szükséglete a folyadékpótlás. Fokozottabban hidratálom. Már télen is egy koromhoz jobban passzoló krémet használtam. Amit ehhez hozzátettem a tavasz érkeztével, az a gyakori arcpakolás. Alap, hogy fogyasszak elég zöldség és gyümölcs turmixot, ezeket magam készítem el, nem tartalmazhat tartósítószert. Kaptam már olyan véleményt, hogy mennyi macerával jár, de ezzel nem értek egyet. Gyakorlatom van benne, gyorsan és felesleges mosatlangyártás nélkül elkészítem. Ekkor aztán keletkeznek arcpakoláshoz jól használható maradékok. Azt is teszem, pakolást készítek gyümölcs, vagy zöldség felhasználásával. Újdonság, hogy zabtejjel hígítom, amitől az állaga jól kenhető lesz. Most élesztő, joghurt, uborka, citrom is előkerültek. Ha készülök valami esti programra, akkor az arcpakolás mindig tartalmaz kávét. Simán egy kicsi instant kávét keverek hozzá.
Egy olvasmányélmény miatt, most éjszakára Niveát krémet használok, azt a klasszikus fajtát, ami nehezen kenhető. Híres színésznő esküszik erre, ki kellett próbálnom. Egyelőre elégedett vagyok a hatásával!

Szóval, Nőtársak! Szükségünk van egy kis kényeztetésre, adjuk meg magunknak! Akkor is, ha ez éppen senki mást nem érdekel rajtunk kívül! Szeretnénk tetszeni másoknak, de igazából a lényeg, hogy amikor tükörbe nézünk, elégedettek legyünk a látvánnyal. Mi! Mert az a lényeges, amit mi gondolunk magunkról!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

envelopephone-handsetcrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram